Jurek Bemanning

Familjebostäder söker kommunikatör till Stockholmshusen

Familjebostäder är ett bolag i stark tillväxt. Dagens 19 000 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder och då behöver vi bli flera! En del i vår nyproduktion är Stockholmshusen, Stockholms stads satsning för att i hög takt bygga nya hyresrätter till lägre produktionskostnader. Stockholmshusen är ett samarbete mellan stadens tre bostadsföretag och förvaltningar. De kommande åren bygger satsningen minst 3 500 hållbara, välritade och välbyggda hyresrätter runt om i Stockholm.

Om Stockholmshusen

Stockholmshusen är ett samarbete mellan Familjebostäder, Stockholmshem, Svenska Bostäder, Exploateringskontoret och Stadsbyggnadskontoret. Satsningen innebär nya metoder för hela byggprocessen, från tidig idé till inflyttning och husen blir en helt ny årsring i Stockholms byggnadshistoria.

Vi söker nu en engagerad och kunnig kommunikatör som vill arbeta med en av de viktigaste frågorna för Stockholms utveckling - fler bostäder! Tjänsten, med ansvar för satsningens interna och externa kommunikation, är en visstidsanställning om två år. Du har din anställning vid Familjebostäders kommunikationsavdelning och din arbetsplats blir Stockholmshusens projektkontor på Gamla Brogatan.

Dina arbetsuppgifter

 • Analys, planering, genomförande och uppföljning/utvärdering av interna och externa kommunikationsinsatser, t ex budskapsformuleringar, stöd i medierelationer, mötesplanering, webb, sociala medier, event och nyhetsbrev.
 • Rådgivning och stöd till Stockholmshusens projektkoordinator och arbetsgrupper.
 • Leda Stockholmshusens kommunikationsråd med representanter från bostadsföretagen, förvaltningarna och stadsledningskontoret.
 • Kommunikatör för Familjebostäders projekt inom satsningen (plan- och byggskede).

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet av strategisk och operativ kommunikationsverksamhet med breda målgrupper och en bredd av kanaler och aktiviteter.
 • Duktig skribent med vana att skriva för olika media och olika målgrupper.
 • God erfarenhet av beställarroll inom verksamhetsområdet.
 • Erfarenhet av demokratiskt styrda organisationer är meriterande. Erfarenhet från stadsutveckling och/eller bostadsproduktion och/eller infrastrukturutveckling är meriterande.

Personliga egenskaper

 • Kreativ och strukturerad med en god förmåga att se helheten i ett kommunikationsuppdrag.
 • Analytisk, självgående, driven och lösningsorienterad med god förmåga att omvandla komplexa resonemang till rak och enkel kommunikation.
 • Goda kommunikativa egenskaper, lätt att skapa förtroendefulla relationer och etablera effektiva samarbeten.

Om Stockholmshusen

http://vaxer.stockholm.se/stockholmshusen

Att jobba hos Familjebostäder

Familjebostäder är mitt i en spännande utvecklingsfas. Vi verkar inom ett område med stor betydelse för dagens och morgondagens Stockholm - bostadsförsörjning och stadsutveckling. Vi ingår i koncernen Stockholms stad med ett brett nätverk av aktörer både inom och utom koncernen. Som kommunikatör hos oss vill du använda dina kunskaper och din förmåga för att skapa effektiva kommunikationsinsatser som stärker varumärket Stockholms stad och som medverkar till att vi når våra mål. Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Här blir du en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som vi ser till att det byggs nya hyresrätter i Stockholm. Hos oss får du en yrkesroll där du gör skillnad i människors liv!

Ansökan
Familjebostäder samarbetar med Jurek Rekrytering & Bemanning i denna rekrytering. Sista ansökningsdag är den 13 februari 2018. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista ansökningsdag presentera utvalda kandidater till Familjebostäder. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på tel. nr 073 70 771 70 alternativt via mail: 
maria.vonsterneck@jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Visstid Heltid

Kontakt:
Maria Von Sterneck
0737-07 71 70

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 februari . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Kommunikation


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Familjebostäder söker kommunikatör till Stockholmshusen