Östersunds kommun

Samordnare för ledsagar- och avlösarservice LSS och SoL

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

Nu söker vi samordnare för ledsagar- och avlösarservice LSS och SOL, Enheten för Stöd & Service.

 

Tillsvidare anställning på 100%

 

Arbetsuppgifter

Som samordnare för ledsagar- och avlösarservice ansvarar du för att verkställa insatserna ledsagarservice och avlösarservice enligt LSS (lagen om stöd och- service till vissa funktionshindrade) och SoL (Socialtjänstlagen). Målgruppen består av medborgare med funktionsnedsättningar inom LSS personkretsar och medborgare som behöver stöd i sin livsföring och då framförallt äldre människor. Ledsagning syftar till att bryta isolering och stötta personer till olika aktiviteter. Avlösning innebär att man övertar vården för medborgaren i dennes hem i stället för vårdnadshavare eller partnern.

 

I dina arbetsuppgifter som samordnare ingår att rekrytera personal och sammanföra dem med medborgare som är beviljad insats. Som samordnare har du även ett visst personalansvar som delas med enhetschef. Under pågående insats har du även ett ansvar för dokumentation och uppföljning i verksamhetssystemet VIVA. I arbetet ingår även att ordna utbildning för de anställda samt kontinuerligt handleda dem i arbetet. Du kommer vara en av fyra samordnare som du även samarbetar med.

 

Kvalifikationer

Du som söker skall vara utbildad socionom, vi ser gärna att du har tidigare arbetat med någon av de två målgrupperna (SoL, LSS), har erfarenhet av ledarskap samt administration.

 

Du som söker har ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du bör ha en god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha förmåga att ta ansvar och ta egna initaitiv. Att vara samordnare innebär ibland snabba förändringar och det gäller att vara flexibel och möta dessa på ett bra sätt. Som samordare bör du även kunna planera och prioritera ditt arbete. Du har en positiv grundsyn och ett humanistiskt förhållningssätt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt intresse och engagemang för att arbeta i vårt team och med de medborgare vi möter.

 

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Lena Bergstrand

063-14 45 43

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Alexandra Woxlägd

063-14 45 63

 

Sista ansökningsdag

2024-04-30

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 april . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 4 april

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Samordnare för ledsagar- och avlösarservice LSS och SoL