Östersunds kommun

Översiktsplanerare

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Östersunds kommun växer och vi söker dig som vill vara med i det spännande arbetet med att utveckla Jämtlands största stad och dess omland.

 

Planeringen av det framtida Östersund är ett lagarbete med många inblandade och Samhällsbyggnadsförvaltningen har en central roll i denna utmaning. Förvaltningen har en bred kompetens inom samhällsbyggnadsområdet fördelat på tre avdelningar: plan och bygg, miljö och hälsa samt kart och lantmäteri. Gemensamt med andra förvaltningar skapar våra 75 medarbetare förutsättningar för en attraktiv och långsiktigt hållbar utveckling av kommunens fysiska miljö. Inom plan- och byggavdelningen arbetar 25 personer med kommunens fysiska planering, bygglov och tillsyn

 

 

Arbetsuppgifter

Du blir en del av gruppen som ansvarar för kommunens översiktliga planering.

Tjänsten som översiktsplanerare innebär översiktlig planering och utredningar i ett brett perspektiv med fokus på den långsiktiga markanvändningen i kommunen. Du deltar också i utvecklingsarbete, olika nätverk och avdelningens arbete med remisser och motioner, samt ger råd och upplysningar till allmänheten i översiktsplanefrågor. I uppdraget ingår att utarbeta kommuntäckande och fördjupade översiktsplaner.

 

Det är många spännande uppdrag som pågår just nu, bland annat revidering av den kommuntäckande översiktsplanen, två fördjupningar av översiktsplanen och programarbeten för flera större planområden. På avdelningen pågår även ett utvecklingsarbete om stadsrumsanalyser i samarbete med KTH och ett antal andra kommuner. Kommunen håller också på att omforma organisationen för översiktsplanering för att gå mot en mer kontinuerlig översiktsplanering.

 

Arbetet med den strategiska planeringen sker i tätt samarbete och samråd med andra förvaltningar, myndigheter, konsulter, medborgare och byggherrar.

 

 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom arkitektur, fysisk planering, samhällsplanering eller liknande. Du har flerårig erfarenhet av översiktsplanering eller annat strategiskt planeringsarbete och ett stort intresse för samhällsbyggnad.

 

Du har goda kunskaper i plan- och bygglagen, miljöbalken och erfarenhet av att leda och ta ansvar för sammansatta projekt och utredningar där många olika intressen ska samordnas. Du är analytisk, har förmåga att visualisera och beskriva komplexa samband och omsätta dessa till konkret fysisk planering. Yrkesrollen ställer krav på att du är drivande, arbetar strukturerat och lösningsfokuserat samtidigt som du är flexibel och har en god samarbetsförmåga.

 

Vi värdesätter din förmåga att ta eget ansvar och initiativ. Erfarenhet av GIS, beställarkompetens av konsulttjänster inom ämnesområdet samt att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande. Arbetet är utåtriktat och kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

 

B-körkort krävs - vi har bilpool. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Intervjuer sker löpande.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

stadsarkitekt

Maria Boberg

063-14 37 66

 

facklig representant Sveriges Arkitekter

Torun Jacobsson

063-14 41 95

 

Sista ansökningsdag

2022-05-22

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 22 maj . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 9 maj

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Översiktsplanerare