Östersunds kommun

Kommunjurist

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
 
Arbetsuppgifter

Som kommunjurist kommer du att ge råd i juridiska frågor till kommunens nämnder/förvaltningar, kommunalförbund och kommunala bolag. Du ska bland annat avge yttrande till domstol och vara ombud för kommunen i domstol samt upprätta, bedöma och kvalitetssäkra olika typer av avtal.

Tjänsten som kommunjurist innebär arbete i en mångfacetterad verksamhet och ställer krav på att snabbt kunna sätta sig in i olika juridiska frågeställningar både på bredden och på djupet vilket kräver flexibilitet och självständighet. En förutsättning för tjänsten innebär också att du som jurist ska kunna samarbeta med andra professioner. Det är viktigt att kommunjuristen aktivt följer rättsutvecklingen och tar de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på de regler som gäller.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en jur kand/juristexamen. Du är noggrann, har lätt för att samarbeta och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har några års arbetslivserfarenhet från arbete med kvalificerade juridiska frågeställningar. Det är meriterande om du arbetat med offentligrättsliga och civilrättsliga frågor så som till exempel kommunalrätt, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, avtalsrätt, skoljuridik, socialrätt, skadeståndsrätt, upphandling och fastighetsrätt. Du känner dig trygg med att arbeta självständigt, att ta ansvar för att ditt arbete utförs professionellt och du har ett strukturerat sätt att ta dig an nya uppgifter. Du ska vara beredd på att arbeta med det mesta inom det juridiska området, men utrymme för specialisering inom något eller några rättsområden är samtidigt möjlig.

Det är en fördel om du har ett stort intresse för samhällsfrågor och tycker det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.


Kontaktpersoner

Linda Stenman chefsjurist 063-14 33 54
Veronica Mattsson kommunjurist 063-14 39 20
Karin Ulestam facklig representant Vision 063-14 33 72
Fackliga representanter nås via kundcenter 063-14 30 00
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2020-01-26


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 2 januari

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Kommunjurist