Östersunds kommun

IT-säkerhetshandläggare till IT-enheten

En arbetsgivare som gör skillnad

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Är du redo för en ny utmaning? Vill du vara med att driva Östersunds kommuns digitala utveckling? Vill du ha en stor variation av arbetsuppgifter och ha engagerade arbetskamrater? Jobbar du med IT-säkerhet inom en större organisation idag? Då är det dig vi söker!

 

Om IT-enheten

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör Kommunledningsförvaltningen. IT-enheten har idag 50 medarbetare.

 

IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund.

 

IT-enheten består av fyra team, och ansvarar för Östersunds kommuns gemensamma IT- och digitaliseringsfrågor. Vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och arbetsplatser.

 

Vi söker dig som vill utvecklas inom IT-säkerhetsområdet tillsammans med Östersunds kommun i syfte att föra dig själv, våra kunder och Östersunds kommun framåt med hjälp av digitalisering.

 

Du kommer att kunna ta ett stort eget ansvar och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och utvecklas i din roll.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig medarbetare i vårt team Strategi och utveckling, där också en IT-säkerhetsstrateg finns.

 

Som IT-säkerhetshandläggare kommer du att arbeta med IT-säkerhetsfrågor som kontinuitetsplanering, risk och sårbarhetsanalyser, utbildningar och tester, omvärldsbevakning. I rollen ingår det att arbeta med IT-säkerhetsfrågor, planering, genomförande och uppföljning i de nuvarande systemen och miljöerna vi har, samt vara med i framtida strategier och aktiviteter vi arbetar med.

 

Du kommer att arbeta inom området kontinuitet, med inventering, planering och uppföljning.

 

Du kommer arbeta med kravställning, granskning och kvalitetssäkring av IT-lösningar.

 

Du kommer att ta fram rutiner och utbildningar inom IT-säkerhet för både kollegor och användare ute i verksamheten.

 

Du kommer att arbeta med en IT-säkerhetsgrupp inom IT-Enheten men också tillsammans med andra berörda roller inom kommunen som tex informationssäkerhetsstrateg.

 

Du kommer att vara med att driva utvecklingen internt inom enheten och skapa en kommun i framkant när det gäller IT och digitalisering.

 

Kvalifikationer

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du tar initiativ, är självgående i ditt arbetssätt och startar aktiviteter för att uppnå mål. Du har lätt för att samarbeta med andra människor, du är engagerad och förtroendeingivande samt lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar också ditt arbete på ett effektivt sätt.

 

Du har en pedagogisk förmåga att föra ut budskap och förståelse för IT-säkerhetsfrågor.

 

Du får gärna ha erfarenhet av IT-säkerhetsarbete för stora eller medelstora organisationer sedan tidigare.

 

Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

 

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad utbildning eller motsvarande erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga.

 

Vi söker dig som har kunskap inom något/några av följande områden:

 

- ISO 27000

- Förståelse av processkartläggning/processer gärna ITIL

- CIS Controls

- IT-området

 

Stor vikt kommer att läggas vid balansen mellan färdighet, yrkeserfarenhet och personlighet.

 

Då tjänsten är säkerhetsklassad enligt Säkerhetsskyddslagen kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att göras innan beslut om anställning.

 

B körkort erfordras.

 

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Det ber vi dig komplettera med om det blir aktuellt med en intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

områdeschef

Marie Fryklöf

063-14 49 10

teamchef

Anneli Lagerström

063-14 36 88

063-14 36 88

 

Sista ansökningsdag

2023-04-12

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 12 april . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 17 mars

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb IT-säkerhetshandläggare till IT-enheten