Jurek Bemanning

Financial Controller med miljöintresse till Hybrit

Är du redo att arbeta i en roll i ett bolag som har flera storbolag som ägare? Vill du vara med och bidra till att klimatpåverkan minskas för kommande generationer? Då kan den här självständiga rollen med stora utvecklingsmöjligheter vara ditt nästa jobb!

 

I rollen som Financial controller har du det övergripande ansvaret för ekonomiarbetet i Hybrit. Det innebär att du både är ansvarig för den finansiella redovisningen, rapportering och uppföljning av projekten som drivs. Då bolaget har flera ägare och finansiärer ingår också att vara ansvarig för kontakter med ägare och intressenter. Du kommer att ha arbetsledande ansvar för en ekonomiassistent och du rapporterar direkt till VD. Tjänsten är placerad på kontoret i World Trade Center/Stockholm.

 

 

Arbetsuppgifter:

  • Månads- och årsbokslut, årsredovisning
  • Analys och uppföljning av projekt
  • Rapportering till projektledare och företagsledning
  • Rapportering till Energimyndigheten
  • Prognoser och budget för projekt och bolaget
  • Kassaflödesanalys
  • Ansvara för ekonomisystemet och utveckla funktioner
  • Utveckla processer och rutiner för ekonomiarbetet

 

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har 5-10 års erfarenhet av liknande uppgifter.  Du har mycket goda kunskaper i redovisning och erfarenhet av att utveckla rapporter för ekonomisk uppföljning. Det är en stor fördel om du tidigare har arbetat med projektredovisning och finansiering från offentliga finansiärer. Vi tror att du kommer från en bakgrund där du arbetat med att rapportera till större bolag och trivs i en roll där du får ta stort eget ansvar.

 

Bolaget är i ett skede där vi utvecklar funktioner i ekonomisystemet så det är viktigt att du har ett stort intresse och kunskap i ekonomisystem. Dina kunskaper i Excel är på en hög nivå och det är meriterande om du har erfarenhet av Visma.net. Rollen innebär många kontaktytor så det är viktigt att du kommunicerar bra på både svenska och engelska.

 

För att passa till tjänsten som Financial controller är det viktigt att du är en prestigelös och lösningsorienterad person. Du är noggrann, flexibel och målinriktad, har en förmåga att leverera till deadline och en stor egen drivkraft. Rollen är väldigt självständig så det är viktigt att du motiveras av att driva och ta initiativ till förbättringar i processer och rutiner. Kontaktytorna är många, därför är du också en anpassningsbar och kommunikativ person.

 

 

Du erbjuds

Din roll kommer att vara väldigt självständig i en miljö där alla brinner för att förbättra vår miljö! Bolaget är i ett spännande skede och du kommer att få vara med och bidra till att bygga. Vi som jobbar här är stolta över att få vara med och bidra till att minska påverkan på klimatet.

 

I den här rekryteringen samarbetar Hybrit med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mari Jehrlander på telefon: 0736-12 05 55. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se.

 

 

Om verksamheten

Hybrit Development AB är ett samriskbolag som ägs av SSAB, LKAB och Vattenfall med målsättningen att ta fram världens första fossilfria malmbaserade ståltillverkning. Projektet initierades våren 2016 och målsättningen är att ha en industriell process framme till 2035. Genom att använda vätgas istället för koks och kol under ståltillverkningen kommer utsläppet att bli vatten istället för koldioxid.

 

HYBRIT har totalt beviljats finansiellt stöd från Energimyndigheten vid fyra tillfällen senast med 528 miljoner kronor till pilotanläggningen, där de tre ägarbolagen därutöver tillsammans kommer att investera 830 miljoner kronor. Forskningsprojektet är ett omfattande samarbete mellan industri, högskolor och forskningsinstitut för att kartlägga möjliga fossilfria steg i värdekedjan energi, gruva, järn, stål. HYBRIT initiativet har potential att minska Sveriges totala koldioxidutsläpp med tio procent och Finlands med sju procent. HYBRIT har dessutom en global potential för att minska koldioxidutsläppen. www.hybritdevelopment.com.

 

Sökord: Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Controller, redovisningsekonom, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, ekonom, ekonomiansvarig

 

 

Område:

Stockholm

Stockholms län

 

Anställning: 

Tillsvidare Heltid

 

Kontakt:

Mari Jehrlander

0736-120555

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 13 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Financial Controller med miljöintresse till Hybrit