Östersunds kommun

IT-Drifttekniker till IT-enheten

Kommunledningsförvaltningen, Östersunds kommun söker

 

IT-Drifttekniker till IT-enheten

 

Är du redo för en ny utmaning? Vill du vara med och driva Östersunds kommuns digitala utveckling? Vill du ha en stor variation av arbetsuppgifter och ha engagerade arbetskamrater? Jobbar du som drifttekniker-IT inom en större organisation idag? Då är det dig vi söker!

 

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör Kommunledningsförvaltningen. IT-enheten har idag 50 medarbetare. IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund.

 

IT-enheten består av fyra grupperingar, och ansvarar för Östersunds kommuns gemensamma IT- och digitaliseringsfrågor. Vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och arbetsplatser.

 

Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med Östersunds kommun i syfte att föra dig själv, våra kunder och Östersunds kommun framåt.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tillträde enligt överenskommelse

 

Arbetsuppgifter

I rollen som Drifttekniker-IT kommer du tillhöra ett team som tillsammans tar hand om den dagliga driften av Östersunds kommuns servermiljö. I arbetsuppgifterna ingår övervakning, grundläggande felsökning, databashantering, backup, installationer/uppdateringar, ärendehantering etc.

 

Som medarbetare inom IT-enheten arbetar du självständigt men även tillsammans med andra. Du kommer också att vara med att driva utvecklingen internt inom enheten och skapa en kommun i framkant när det gäller IT och digitalisering.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Drifttekniker-IT med erfarenhet av drift inom MS windows server on-prem miljö.

 

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga.

 

Vi söker dig som har god kunskap inom följande områden:

- Microsoft server

- Active Directory

- ADFS

- MSSQL

- Powershell

- M365 och Azure

- VMware

 

Kunskap inom följande är meriterande:

- HPE Nimble och Synergy

- Linux

 

Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är drivande och problemlösande i arbetet. Du har en god kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga och är en god organisatör. Du är ansvarstagande, självgående och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har goda goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

 

Intervjuer sker löpande. Vi vill att du bifogar CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Det ber vi dig komplettera med om det blir aktuellt med en intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

IT-chef

Marie Fryklöf

063-14 49 10

teamchef

Thomas Drevin

063-14 06 73

facklig representant

Nås via rekryterande chef

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-30

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 11 juli


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb IT-Drifttekniker till IT-enheten