Östersunds kommun

Förskollärare Sollidens förskola

Östersund är staden i Jämtland, med den unika kombinationen av stadens puls och närheten till fjällen. Här är det aldrig långt till jobb, vänner och skola och du behöver inte välja mellan karriär och en aktiv fritid utan hinner lätt med både och. Vi har ett universitet, innovativa företag och forskningsprojekt som gör internationella avtryck. Vi har också ett prisbelönt mathantverk, konst i världsklass, internationella idrottsevenemang, en levande landsbygd och mycket mer. Välkommen!

 

Om arbetsplatsen

Sollidens förskola ligger nära naturen i stadsdelen Solliden. Vi håller till i samma hus som äldreboendena Tallbacka och Mobacka. Alldeles utanför förskolans grindar ligger skidspåret och skogsområden.

 

Med utgångspunkt i förskolans läroplan, samt barns intressen och behov, arbetar vi med olika teman och i olika gruppkonstellationer med fokus på att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn.

 

Vi har åldersblandade barngrupper på våra avdelningar.

Vi utgår från att alla barn kan och vill och att de får vara i ett sammanhang där de får möjlighet att använda och utveckla sin kompetens.

Förskolans lärmiljöer är viktiga, de är föränderliga och öppna och bidrar till en lustfylld och utmanande utbildning.

 

Arbetsuppgifter

Hos oss på förskolan får du som förskollärare chansen att leda undervisningen och fokusera på barnens utveckling och lärande. Vi värdesätter att du inspirerar och stödjer barnen i att inhämta och utveckla kunskaper och värden i en trygg och engagerande miljö. Som förskollärare hos oss ansvarar du för att:

 

- Skapa en helhet av omsorg, utveckling och lärande i vår verksamhet.

- Planera och genomföra aktiviteter utifrån läroplanen samt barnens befintliga kunskaper och erfarenheter.

- Integrera spontana aktiviteter, intressen och vardagliga rutiner på ett naturligt sätt i undervisningen.

- Utveckla pedagogiskt innehåll och miljöer som inspirerar till utveckling och lärande, samtidigt som de utmanar och stimulerar barnens intresse, nyfikenhet och uppmärksamhet.

 

Som en del av vårt team får du möjlighet att bidra till en kreativ och inspirerande atmosfär där barnen trivs och utvecklas. Vi ser fram emot din ansökan och att få välkomna dig som en del av vår engagerade personalgrupp, där vi tillsammans arbetar för att ge barnen en meningsfull och inspirerande vardag

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- är utbildad och legitimerad förskollärare,

- har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift,

- har vana att arbeta med digitala verktyg

 

Har du erfarenhet av arbete inom förskola är detta meriterande

 

Vi söker dig som brinner för att göra en skillnad i barns liv och har en stark vilja att främja deras utveckling, lärande och välbefinnande.

Som förskollärare är det viktigt att du kan skapa och bibehålla en trygg, kreativ och stimulerande miljö där barnen trivs och utvecklas. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, vilket underlättar ditt arbete i team med kollegor och i att involvera vårdnadshavarna i barnens lärande. Flexibilitet och anpassningsförmåga är viktiga egenskaper hos dig, eftersom du kommer att möta en rad olika situationer och behov inom vår verksamhet. Du är organiserad och har goda planeringsfärdigheter, vilket hjälper dig att strukturera och genomföra pedagogiska aktiviteter och projekt på ett effektivt sätt.

 

Om tjänsten

Tjänsten är 100% tillsvidare.

Start enligt överenskommelse.

Månadslön

Vi erbjuder friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme, förmånsportal och pensionsrådgivning m.m

 

I arbetet kommer du också erbjudas fortbildning och kompetensutveckling samt stöd av specialpedagoger. Du som är nyutexaminerad erbjuds ett års mentorskap med utbildad mentor. Du som tidigare har lämnat yrket under en längre period och nu vill komma tillbaka, får särskild introduktion.

 

Om rekryteringen

Sista ansökningsdag är den 15 oktober 2023. Intervjuer sker löpande.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Det ber vi dig komplettera med om det blir aktuellt med en intervju.

 

Upplysningar

 

rektor

Markus Fredlander

063-14 42 43

facklig representant Sveriges lärare

Linda Karlsson

073-270 34 54

 

Sista ansökningsdag

2023-10-15

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 oktober . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 14 augusti

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Förskollärare Sollidens förskola