Östersunds kommun

Evenemangskoordinator

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Kultur- och fritidsenheten ingår som en av fyra enheter inom Kultur- och fritidsförvaltningen. Förvaltningen är kultur- och fritidsnämndens stöd och ansvarar bland annat för kulturskola, bibliotek, allmänkulturella frågor och bidragsgivning inom kultur-, fritid-, idrott- och friluftsliv.

 

På enheten arbetar idag 11 personer. I enheten ingår kommunens föreningsservice inklusive hantering av arrangemang/evenemang, konsthantering samt beställning av drift och utveckling av kommunens fritids- och idrottsanläggningar. Enheten har ett strategiskt uppdrag när det gäller långsiktig utveckling av idrotts-, kultur- och friluftslivsområdet i samverkan med föreningar, företag och andra aktörer.

 

Enheten strävar efter att skapa en attraktiv miljö där vi alla känner oss värdefulla. Där vi främjar mångfald, tillit, jämställdhet, hälsa, kreativitet och tillgänglighet. Värden som får oss att trivas och vara stolta över Östersund.

 


Arbetsuppgifter:

Arrangemang och större internationella evenemang ställer krav på kommunens kultur- och idrottsanläggningar och Östersund som värdort. Men det är också en tillväxtfaktor som innebär bland annat direktekonomiska effekter till kommunen och ett stärkt varumärke Östersund. Det här är ett viktigt utvecklingsområde för kommunen och förvaltningen, där du med din kompetens kommer att bidra att stärka kommunen som en plats för mindre, såväl som större evenemang.

 

I tjänsten som Evenemangskoordinator kommer du att arbeta med utvecklingsfrågor inom arrangemangs- och evenemangsområdet samt bereda ärenden inom kultur- och fritidsnämndens område. Här ingår att driva frågor och processer, delta och/eller leda investeringsprojekt inom evenemangsområdet samt genomföra analyser, utredningar och utvärderingar. Till rollen hör att bidra i utvecklingen av kommunens övergripande evenemangsstrategiarbete, vilket bland annat innefattar att du kommer leda kommunens interna koordineringsgrupp i evenemangsfrågor.

 

I rollen ingår administrativa och operativa uppgifter som exempelvis att handlägga bidragsansökningar, driftbeställningar, rapportering, fakturahantering, budgetarbete, koordinera förvaltningens evenemangsaktiveringar och events samt att teckna avtal med arrangörer. Information och koordinering till samt kontakt och samarbete med kommunens olika förvaltningar, organisationer, myndigheter, politiker och medborgare är viktiga uppgifter för den här funktionen.

 

Ett område som enheten kontinuerligt vill stärka, där du får en viktig roll, är att löpande vara ett stöd mot kommunens föreningsliv. Även handläggning och projektledning inom kultur- och fritidsområdets övriga verksamhetsområden kan bli aktuellt inom ramen för tjänsten. Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

 


Utbildning, arbetslivserfarenhet, kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har:

Har ett stort engagemang, kännedom och nätverk inom evenemangs-, idrotts-, fritids- och kulturfrågor, både på lokal och nationell basis.

Erfarenhet av att bereda, projektleda och föredra ärenden.

Har stor erfarenhet att hantera och genomföra strategiska som operativa uppdrag.

 

Är en kreativ och modig koordinator som vill och vågar testa nya samarbeten och former för spännande evenemang och kulturprojekt.

Är bekväm i att leda budgetplanering och budgetuppföljning inom ditt verksamhetsområde.

Har god erfarenhet att upphandla interna som externa tjänster.

Har god lokalkännedom i kommunen och regionen.

Har goda ledaregenskaper.

 

Du ska:

Ha lämplig akademisk utbildning inom evenemangs-, idrotts-, fritids- och/eller turismområdet samt bred arbetslivserfarenhet, gärna inom både privat företag och offentlig förvaltning.

 

Vara utåtriktad, nyfiken, analytisk, effektiv och ansvarsfull.

Ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ansvar samt goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

 

Gilla högt tempo, har ett eget driv och du tycker om att representera en verksamhet inom ditt område.

Ha god struktur, gilla att arbeta med framförhållning och van att arbeta i långsiktiga projekt.

Trivas med att arbeta såväl självständigt som i team.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och din förmåga att självständigt ta ansvar för mål och resultat. Det är meriterande med erfarenhet från offentlig sektor. Körkort är ett krav.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Rekryteringsarbetet sker löpande. Välkommen med din ansökan nu!

 

 

Kontaktpersoner

Henrik Jansson chef Kultur- och fritidsenheten, henrik.jansson@ostersund.se

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-12-11

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 25 november

Kategorier : Konst & Kultur & Musik Kontor & Administration Projektledning


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Evenemangskoordinator