Jurek

Vi söker en Legal & Compliance Manager till BMW Northern Europe

BMW Group Northern Europe koordinerar och ger stöd åt verksamheterna i de olika nordiska nationella säljbolagen, liksom åt auktoriserade BMW- och MINI-återförsäljare i Norden och Baltikum. I Norden har BMW Northern Europe tillsammans med BMW Financial Services ca 450 anställda och 160 auktoriserade återförsäljare och verkstäder. Under 2019 såldes mer än 50 000 BMW, 2400 BMWi, 3 600 MINI samt ca 2 200 motorcyklar i de nordiska marknaderna. För mer information om BMW Group besök deras websida www.bmwgroup.com.


Arbetsbeskrivning

Vi söker en Legal & Compliance Manager till BMW Northern Europe.

I din roll som Legal Manager arbetar du främst med affärsrelaterad juridik, framförallt kommersiella avtal och konsumenträtt. Du ger juridiskt stöd och rådgivning till organisationen, deltar i förhandlingar och affärsmässiga lösningar. Du bygger och vidareutvecklar den juridiska tjänsten inom organisationen med huvudfokus på verksamheterna i de nordiska länderna och Baltikum.

Som Compliance Manager arbetar du med att identifiera och värdera compliancerisker. Du kontrollerar löpande och följer upp regelefterlevnaden i verksamheten. Du ger verksamheten råd och stöd om de regelverk som är tillämpbara. Du informerar om samt implementerar nya/förändrade gällande lagar, föreskrifter, allmänna råd, branschregler och interna regler. Vid eventuella incidenter rapporterar du direkt till ledningen samt styrelsen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:
• Analysera hur verksamheten påverkas av såväl inhemska samt internationella regelverk
• Tillse att verksamheten implementerar regelverken i tillämpliga delar
• Proaktivt stödja verksamheten avseende regelefterlevnad bland annat i upprättandet av policydokument, riktlinjer och instruktioner
• Genom internutbildning bidra till en sund kultur och ett etiskt förhållningssätt
• Identifiera, bedöma och följa upp risker och bristande regelefterlevnad i verksamheten
• Hantera allmän bolagsjuridik med fokus på olika typer av avtal

Du är bolagets kontaktperson för externa advokatbyråer och myndigheter och du rapporterar till CFO.


Vem är du

Du har en svensk eller norsk juristexamen och minst 5 års praktisk erfarenhet från advokatbyrå eller bolag, gärna internationellt.  Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta självständigt, social kompetens, flexibilitet och noggrannhet liksom på en mycket hög integritet. Vi förväntar oss att du har gott omdöme, tycker om högt arbetstempo, samt en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du är driven, van att leverera med hög kvalitet och att genomföra förändringar. Arbetet kräver att du är van att arbeta att arbeta med komplexa frågor samt att du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och att du är lösningsorienterad. Du är flytande i det svenska eller norska språket och har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs i en affärsmässig och internationell organisation under utveckling. Kontaktytorna för tjänsten är breda och omfattande både inom och utanför koncernen.


Du erbjuds

En spännande tjänst i ett internationellt bolag. Intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan på engelska, snarast. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek, Ulriikka Järnefelt, telefon: 0766 33 14 40. Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se
 
Område: Sollentuna
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: HeltidAnsök nu
 

Ansök snarast . Arbetsort : Sollentuna . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Vi söker en Legal & Compliance Manager till BMW Northern Europe