Jurek

Vi söker en Arbetsrättsjurist

Arbetsbeskrivning

Installatörsföretagen söker en arbetsrättsjurist till vår avdelning som ansvarar för organisationens arbetsmarknadsfrågor. Avdelningen täcker ett brett område - arbetsrätt, förhandlingar om nya kollektivavtal, löpande arbete med de fackliga motparterna, tvisteförhandlingar, lönebildning och arbetsmiljö. Till arbetet hör även att göra en relevant omvärldsbevakning och att delta i olika grupper som vi samarbetar med.

 

Avdelningen består av 11 personer varav 6 jurister. Vi arbetar med våra sakområden men ofta nära våra andra kollegor i företaget.

 

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av juridisk rådgivning inom arbetsrätt och våra kollektivavtal till våra medlemmar och av att vara internt stöd och bollplank till förhandlare och företagsrådgivare. En viktig arbetsuppgift blir att självständigt hantera centrala tvisteförhandlingar och driva utvecklingsarbete och projekt internt eller tillsammans med våra fackliga motparter och vid behov processa i domstol.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på Arbetsmarknadsavdelningen, med önskad placering på vårt kontor i Stockholm.

 

 

Vem är du?

Du har en juristexamen och minst några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom arbetsrätt från en arbetsgivar-, eller arbetstagarorganisation eller advokatbyrå. Har du dessutom erfarenhet av processföring eller erfarenhet av avtalen inom byggbranschen, så är det meriterande.

 

Som person är du social, en god kommunikatör, lyhörd och förtroendeingivande. Du är pedagogisk, bra på att förmedla komplex information till såväl jurister som icke jurister. Du är ansvarstagande, arbetar självständigt som en del av ett större team. Du trivs med att ha många bollar i luften samtidigt och är initiativtagande. Vidare är du förtroendeingivande, lösningsorienterad och samarbetar väl med andra.

Du talar och skriver svenska obehindrat.

 

 

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en stimulerande och omväxlande tjänst i en dynamisk miljö, där du genom egna initiativ och i samverkan med medlemmar och kollegor har goda möjligheter att forma din vardag. För rätt person är detta ett utvecklande, relationsskapande och energigivande jobb, som ger möjligheter att bygga på sin egen expertis både på bredden och på djupet. Inom organisationen har du tillgång till den allra senaste och viktigaste informationen relaterad till din tjänst och branschen i stort. Du får förmånen att jobba nära medlemsföretagen för att underlätta deras vardag och stärka deras konkurrenskraft.

 

Välkommen till ett engagerat och kunnigt team, där mycket händer både internt och externt och där vi tillsammans har chansen att påverka och stärka installationsbranschen. Installatörsföretagen finns i din vardag och jobbar för din framtid!

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Installatörsföretagen med Jurek Law. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se snarast men senast den 24 januari 2021. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt via mejl ulriikka.jarnefelt@jurek.se

 

 

Om Installatörsföretagen

Installatörsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som stöttar våra medlemmar i deras vardag samtidigt som vi jobbar för deras framtid. Vi är en del av Svenskt Näringsliv och representerar 3 800 medlemsföretag. Vi är stolta över att representera branschen för tekniska installationer och här ska vi vara den naturliga samtalspartnern.

 

Våra medlemmar, med sina 50 000 medarbetare, installerar, optimerar och kontrollerar din värme, ventilation, vatten, el- och teleteknik. Företagen omsätter cirka 73 miljarder kronor. Vi representerar även entreprenörerna inom elkraft som säkrar infrastrukturen för Sveriges elförsörjning. Installatörsföretagens uppdrag är att företräda medlemmarnas intressen och ständigt utveckla förutsättningarna för framgångsrikt företagande i installationsbranschen.

 

www.installatorsforetagen.se

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Vi söker en Arbetsrättsjurist