Jurek

Vi söker dig som vill bli Valberedare

Konsumentföreningen Coop Mitt är en av Sveriges största konsumentföreningar med 440 000 medlemmar. Vi äger och driver 92 Coop-butiker i Gästrikland, Hälsingland, Dalarna, Uppland, Närke och i Västmanland.

 

Nu söker vi valberedare, som är bosatta inom det geografiska området och vill hjälpa oss att rekrytera ägarombud. Våra ägarombud fungerar som länk mellan medlemmarna, butikerna och Coop Mitt ekonomisk förening. Viktigt är att du har tid att lägga cirka 30 timmar för uppdraget per år.

 

Vad gör en valberedare?

Att vara valberedare är ett förtroendeuppdrag och innebär en central roll i föreningen. Du ska, tillsammans med andra valberedare, intervjua alla som anmält intresse för att bli ägarombud, och göra ett urval med de ni tror har bäst förutsättningar att klara uppdraget.

 

Vi använder våra medlemskanaler för att hitta intresserade, men vi ser också gärna att du skannar av dina egna nätverk efter lämpliga kandidater.

 

Är du vår nästa valberedare?

I uppdraget som valberedare kommer du i kontakt med många människor och bör därför vara utåtriktad och socialt aktiv. Du trivs med att planera och strukturera ditt arbete i förväg och kan prioritera aktiviteter på ett effektivt sätt. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du känner dig trygg i att kunna motivera din ståndpunkt på ett sakligt och trovärdigt sätt.

 

Vi ger dig utbildning inför uppdraget och du får tillgång till ett stort givande nätverk. Vartannat år har vi ägarombudsval och då kan det innebära några extra insatser i uppdraget. Nästa kandidering till ägarombudsvalet kommer att ske hösten 2025.

 

Det här är också viktigt

• Att du är medlem i föreningen, delar våra värderingar, är engagerad och har tid.

• Att du deltar aktivt i valberedningens arbete, med möten och eventuell utbildning.

• Är bosatt i Gästrikland, Hälsingland, Dalarna, Uppland, Närke eller Västmanland.

• Det är meriterande om du har erfarenhet från styrelsearbete eller som medlem i en valberedning.

 

Det här är ett förtroendeuppdrag med ett fast årsarvode (5 200 kr år 2023) samt ersättning för resor och ev förlorad arbetsförtjänst.

 

Vad händer sedan?

Så snart du anmält att du vill bli valberedare kommer du att bli kontaktad av Jurek, som hjälper oss hantera ansökningarna. Ansök här nedan senast den 3 Mars 2024.

 

Område

Västerås

Anställning

Visstid

Omfattning

Deltid

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 3 mars . Arbetsort : Västerås . Publicerat : 1 februari

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Vi söker dig som vill bli Valberedare