Jurek

Verksamhetscontroller till Tekniska förvaltningen

Brinner du för samhällsekonomi och drivs av att utveckla processer utifrån ett helhetsperspektiv? Trivs du i en bred roll där du får jobba med verksamhetsstyrning och projekt och vill ta ett huvudansvar för den långsiktiga verksamhetsplanen mot Anläggningsavdelningen på Kristianstads kommun?

 

Vi söker en verksamhetscontroller där din huvuduppgift är att stödja verksamheten och driva och utveckla förvaltningens arbetssätt.

 

 

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetscontroller är din huvuduppgift att stödja verksamheten. Du arbetar med analyser och verksamhetsstyrning med fokus på våra projekt. Du ansvarar för avdelningens långsiktiga verksamhetsplan och kopplar denna till kommunens långsiktiga styrdokument, strategier och investeringsbudget. I arbetsuppgifterna ingår också ansvar för inkommande beställningar från andra förvaltningar med fokus på samverkan och dialoger där syftet är att skapa ett kvalitativt arbetssätt.

 

Du arbetar nära vår projektenhet och verkar som ett stöd när det gäller uppföljning av tid, kostnad och innehåll i våra projekt. Du tar även fram ändamålsenliga nyckeltal, förtydligar rutiner och processer och håller dokument och mallar uppdaterade. Du följer även upp tidredovisningen och räknar på timpriser, både avseende personal och maskiner. Det ekonomiska arbetet sker i samarbete med avdelningens ekonom.

 

Arbetsuppgifterna inkluderar även ansvar för avdelningens koppling till kommunens och förvaltningens styrkort/strategiska färdplan och diverse utredningar på uppdrag från avdelningschefen.

 

Ditt arbetssätt är affärsmässigt och kundorienterat och du kännetecknas av att vara den som kommer med lösningar på problemen samtidigt som du ska kunna lyssna till goda råd. Verksamhetscontrollern är placerad direkt under avdelningschefen.

 

 

Vem är du?

Vi vill att du som söker har akademisk utbildning inom ekonomi, controlling, samhällsvetenskap, statskunskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dokumenterad flerårig aktuell erfarenhet från relevanta arbetsuppgifter, exempelvis arbete som Controller eller Ekonom mot bygg- och anläggningsbranschen. Erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande. Tjänsten kräver att du har mycket goda kunskaper i dokument- och kalkylprogram som exempelvis Excel liksom mycket god förmåga att på svenska skriftligt rapportera och dokumentera ditt arbete.

 

Som person har du en hög förmåga att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt. Du har förmågan att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra väl genomtänkta slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar.

 

Vidare har du förmågan att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Vi ser gärna att du har förmågan att följa instruktioner, procedurer, lagstadgade krav och policy, samt förhålla dig till uppsatta tidsplaner. Förmåga att arbeta strategiskt för att förverkliga organisationens mål är meriterande.

 

 

Om verksamheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

 

Vill du vara med att påverka våra medborgares vardag och skapa morgondagens Kristianstad? Då har vi jobbet för dig! Anläggningsavdelningen är i en omstruktureringsfas där vi tillsammans arbetar med förbättringar och effektiviserade arbetsprocesser. Som verksamhetscontroller är du en nyckelperson för det fortsatta förändringsarbetet!

 

Tekniska förvaltningens anläggningsavdelning ansvarar för projektering, byggnation och förvaltning av kommunens ledningsnät, allmänna platser, parkmark, skyddad natur och de kommunala vägarna. Just nu bygger vi stora trafikförbättringsprojekt i och kring Kristianstad. Avdelningen hanterar även den myndighetsutövning som följer tekniska förvaltningens väghållningsansvar och markförvaltande.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Du erbjuds

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö med kompetenta medarbetare där du får möjligheten att utveckla och påverka strukturen i en verksamhet som värderar samhällsnyttan högt!

 

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start efter överenskommelse.

 

 

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Kristianstads Kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Hansen på 0766 – 33 18 48 alternativt på charlotta.hansen@jurek.se

 

Urvalsprocessen sker löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga. GDPR.

 

Facklig företrädare

Johan Isberg SACO 044-13 62 36

Fredrik Thomasson Vision 0733-135427

 

 

Övrigt 

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

 

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

 

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

 

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

 

Område: Kristianstad

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Kristianstad . Publicerat : 4 januari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Verksamhetscontroller till Tekniska förvaltningen