Jurek

Treasury Controller till bolag mitt i city

Just nu söker vi dig som är intresserad av att jobba med controlling och analys med finansiell inriktning och som vill bli en del av vår kunds team i centrala Göteborg. Är du en ansvarsfull och kommunikativ person som ser fram mot chansen att arbeta på en riktigt spännande arbetsplats? Då är jobbet som treasurycontroller helt rätt för dig!

 

 

Vad innebär rollen som treasurycontroller?

Kundens treasury-funktion hanterar främst koncernens samlade upplåning som består av såväl banklån som kapitalmarknadsfinansiering i form av företagscertifikat och obligationer. Vidare hanteras en derivatportfölj och även vissa valutafrågor, samt finansiell cash-management och el-avtal.

 

Du kommer huvudsakligen att aktivt bidra till en effektiv och väl fungerande uppföljning, kontroll och analys av treasury-funktionens affärsaktiviteter och positioner. Men även bistå alternativt svara för viss rapportering och prognostisering inom finansområdet. Utöver det kommer du att arbeta med analys och dokumentation av nyckeltal, samt vid behov delta i eller driva projekt inom finansområdet.

 

Du ingår i treasuryavdelningen som består av fem personer och du rapporterar till treasurychefen. Detta är ett konsultuppdrag med start omgående som sträcker sig till våren 2022. För rätt person finns möjlighet till förlängning alternativt anställning hos kund.

 

 

Är du den vi söker för denna spännande roll?

Du har en akademisk examen med inriktning på ekonomi, statistik och/eller matematik/teknik och har god kännedom om finansiella instrument och är helst även insatt i redovisning av finansiella instrument, samt har mycket goda kunskaper i Excel. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt både på svenska och engelska. Erfarenhet från bank, revisionsfirma eller företags finansfunktion, liksom erfarenhet av finansiella stödsystem och erfarenhet/kunskap om finansiell redovisning är meriterande.

 

Som person är du självgående, ambitiös, analytisk och noggrann. Du trivs med varierande arbetstempo och kan prioritera bland arbetsuppgifter och leverera underlag med god kvalitet även under tidvis snäva tidsramar samt har en stark vilja att utvecklas.

 

 

Du erbjuds

Detta är ett riktigt spännande och roligt konsultuppdrag med start omgående som sträcker sig till våren 2022. Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande - vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Julia Järvholm på julia.jarvholm@jurek.se. Ansök på www.jurek.se

 

Område: Göteborg

Anställning: Visstid

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 21 september

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Treasury Controller till bolag mitt i city