Jurek

Täby kommun söker biträdande rektor till Ytterbyskolan

Näsbydals rektorsområde söker en biträdande rektor med intresse av att jobba i en större organisation.

 

 

Tre skolor - ett rektorsområde

Näsbydals rektorsområde i Täby kommun består av tre skolor - Näsbydalskolan, Ytterbyskolan och Ellagårdskolan. Skolorna arbetar, under ledning av rektor, tätt tillsammans med samsyn kring lärande och utveckling.

 

Ytterbyskolan är en av de tre skolorna i rektorsområdet. Det är en F-5 skola med tillhörande fritids med ca 280 elever. Näsbydalskolan är en 6-9 med 380 elever och Ellagårdsskolan är f-6 skolor med tillhörande fritids med 370 elever. Sammanlagt går det 1000 elever i rektorsområdet.

 

Samsyn i ledning

För oss är det viktigt att utveckla elevers kunskaper och sociala utveckling i ett F-9 perspektiv. Det gör vi genom gemensam fortbildning och kollegialt lärande inom rektorsområdet. Som biträdande rektor på en av våra tre skolor kommer du även att vara en del av helheten, dvs vi har alltid ett öppet förhållningssätt för att med våra olika kompetenser hjälpas åt att nå rektorsområdets gemensamma mål. Att du har behov av att känna teamkänsla, även i ledningen av skolan, är därför viktigt i vår organisation.

 

 

Om jobbet

I ditt uppdrag som biträdande rektor på Ytterbyskolan ska du tillsammans med rektor leda och organisera arbetet på skolan. Du ansvarar för trygghetsarbetet och elever i årskurs f-5 och fritidshemmet. Vi arbetar med systematiskt kvalitetsarbete där mål och resultat följs upp och du har personalansvar för ca 30 medarbetare.

 

Vi söker dig som vill driva och leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och har god kunskap om aktuell forskning som framgångsfaktor i skolan där digitala verktyg är en självklar del i undervisningen. Du verkar för tillgänglighet och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever. Du har har god förståelse för både de möjligheter och utmaningar som finns gällande elever, personal och ämnesutveckling.

 

 

Vem är du?

Du ska vara en coachande, relationsskapande och tydlig ledare med erfarenhet av att arbetsleda personal. Vi ser vidare att du är trygg och stabil i ditt ledarskap samt att du är en välplanerad ledare med god förmåga till helhetssyn. Du ska ha intresse av att jobba i en större organisation. Du värdesätter samarbete och genom ett uppmuntrande och inspirerande ledarskap får du med dig personal i utvecklingsprocesser.

 

Som ledare är du lösningsfokuserad och positiv, har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Du är trygg i dig själv och har lätt för att skapa goda relationer med personal, elever och vårdnadshavare. Du tycker om att samarbeta och har en helhetssyn på verksamheten. Som person är du flexibel och gör dina prioriteringar efter verksamhetens behov.

 

Kvalifikationer

• Du ska vara utbildad lärare och ha lärarlegitimation.

• Du ska ha god kunskap om grundskolans styrdokument.

• Du ska ha erfarenhet av att leda arbete på en f-6 skola.

• Du ska ha erfarenhet av personalansvar och av att arbetsleda personal.

• Du ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska.

• Erfarenhet av samarbete på ledningsnivå är meriterande.

• Specialpedagog- eller speciallärarexamen är meriterande.

• Slutfört rektorsprogram är meriterande.

 

 

Täby kommun erbjuder

Förutom ett intressant, utmanande och meningsfullt arbete erbjuder vi också en spännande och utvecklande arbetsplats där var och en dagligen får möjlighet att göra skillnad. Genom Täby Akademi för pedagogisk professionsutveckling finns rika möjligheter till kompetensutveckling och nätverkande för dig på kommun-, verksamhets- och individnivå. På vår hemsida www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Om Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

 

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

 

Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet.

 

Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev.

 

 

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. Sista ansökningsdag är 2021-10-20. Urval sker löpande så kom in med din ansökan redan idag! Detta är en tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail eller brev varför du behöver ansöka via nedan länk.

 

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck 073 70 771 70 eller via mail: mara.vonsterneck@jurek.se

 

På taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun

 

Område: Täby

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Täby . Publicerat : 30 september

Kategorier : Chef & Ledning Pedagogik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Täby kommun söker biträdande rektor till Ytterbyskolan