Jurek

Sveriges ledande järnvägsentreprenör söker en bolagsjurist

Infranord är marknadsledande inom byggnation och underhåll av järn- och spårväg i Sverige och en betydande aktör i Norge. Bolaget omsätter cirka 4,2 miljarder och har 1 750 medarbetare och har svenska staten som ägare. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägsexpertis, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare.

 

Om du drivs av att skapa förutsättningar för att göra affärer, stötta pågående affärsverksamhet och vill bidra till Infranords utveckling kan du vara vår nästa bolagsjurist. Här får du möjligheten att arbeta inom en framtidsbransch och bidra till utvecklingen av spårbunden infrastruktur för omställningen till ett mer hållbart samhälle.

 

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist vid enheten för koncernjuridik kommer du att bli en viktig del av ett litet dynamiskt team. Du kommer tillsammans med befintlig bolagsjurist biträda chefsjuristen inom samtliga juridiska discipliner med fokus på entreprenadrätt och offentlig upphandling samt allmän avtalsrätt och bolagsrätt. Du kommer arbeta med löpande rådgivning samt delta i anbudsarbete och leda utbildningsinsatser. Rollen innebär en hög grad självständighet där du får arbeta nära både kärnverksamheten och koncernledningen.

 

I rollen som bolagsjurist får du god inblick i de olika delarna av bolagets kärnverksamhet, skapar förutsättningar för framgångsrika affärer och bidrar till verksamhetens uppsatta mål.

 

Tjänsten är placerad på Infranords huvudkontor i Solna. Planerbara resor inom Norden förekommer av mindre omfattning. Du rapporterar till Infranords chefsjurist och blir en del av koncernjuridik, som kommer att bestå av fyra personer; chefsjuristen, två bolagsjurister och en kontraktsspecialist. Koncernjuridik är en del av CFO-funktionen.

 

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har arbetat ca 3-6 år på advokatbyrå, bolag eller motsvarande. Vi erbjuder ett omväxlande arbete där arbetsuppgifterna spänner över de flesta rättsområden. Du bör därför ha lätt att lära och ett intresse för att arbeta med olika typer av juridiska frågor. Framför allt är goda kunskaper i entreprenadrätt, och tillhörande regelverk, samt viss kunskap i upphandlingsrätt, avtalsrätt och bolagsrätt av vikt för tjänsten.

 

Arbetet kräver att du är analytisk, affärsorienterad, pragmatisk, beslutsför och har ett löningsorienterat förhållningssätt. Det krävs vidare att du har en stark drivkraft och förmåga att självständigt planera ditt arbete och prioritera mellan arbetsuppgifterna. Du bör ha ett sinne för att systematiskt och strukturerat driva frågor framåt, med den noggrannhet som krävs för bästa resultat. Som person är du utåtriktad, förtroendeingivande och du tycker om att ge råd och stöd till olika delar och nivåer av organisationen. Du är prestigelös och engagerad och hjälper till när dina kollegor behöver hjälp. Du har också en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

 

Vi värdesätter de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten och strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och vill därför understryka att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund är varmt välkomna till oss.

 

Du erbjuds:

Vi erbjuder en tjänst som innebär betydande ansvar, många kontaktytor samt stor möjlighet att påverka affärsbeslut och driva utveckling och förbättring hos marknadens ledande järnvägsentreprenör. Du får arbeta med en chef som prioriterar att stötta sina medarbetare och deras utveckling och som tar tillvara medarbetarnas kompetens för att på bästa sätt ge stöd åt verksamheten.

 

Infranord är en modern arbetsgivare där vi värdesätter våra medarbetare. Att vara anställd hos oss ger dig möjligheter till professionell utveckling, en god balans mellan arbete och fritid samt en trevlig arbetsmiljö med kompetenta kollegor.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Infranord med Jurek Law. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på telefonnummer 0766-33 14 40.

 

Infranord lägger stor vikt vid våra medarbetares säkerhet och hälsa. Vi har en drogfri arbetsplats och utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

 

Om Infranord finns på infranord.se.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 augusti

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Sveriges ledande järnvägsentreprenör söker en bolagsjurist