Jurek

Sveriges Ingenjörer söker en erfaren ombudsman

Sveriges Ingenjörer är det näst största fackförbundet i Saco och det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Med 162 000 medlemmar har vi kraft att påverka samhället, skapa goda arbetsvillkor och stärka ingenjörsrollen. Vi söker nu en ombudsman till förhandlingsenheten Tjänstesektor. Har du tidigare erfarenhet av centrala avtalsförhandlingar och vill arbeta på ett starkt förbund med stort inflytande på den svenska arbetsmarknaden är detta rollen för dig!

 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som ombudsman på Sveriges Ingenjörer arbetar du varierat med förhandlingsärenden och rådgivning till förbundets medlemmar och förtroendevalda. Du företräder medlemmarna i förhandlingar med arbetsgivare och ger kvalificerad rådgivning till både förtroendevalda och medlemmar i olika frågor som rör arbetslivet. I rollen ingår även att hålla våra uppskattade utbildningar för förtroendevalda i förbundet och i andra Sacoförbund.

 

Sveriges Ingenjörers kontor är beläget i centrala Stockholm. Du tillhör förhandlingsenhet Tjänstesektorn som består av 13 ombudsmän. Som ombudsman på Tjänstesektorn har du även avtalsansvar för minst ett centralt kollektivavtal. Rollen innebär många kontaktytor och stort eget ansvar. Du kommer att arbeta nära de andra ombudsmännen på förbundet och du kommer även att ha tät kontakt med rådgivarna och förbundsjuristerna.

 

Avtalsansvaret innebär att du har en drivande och aktiv roll vid kollektivavtalsförhandlingar samt att du ansvarar för centrala förhandlingar och håller kontakt med medparter och motparter inom avtalsområdet. I vissa fall innebär avtalsansvaret även samarbete med samverkande akademikerförbund.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en jurist- eller personalvetarexamen eller annan relevant akademisk examen i kombination med flera års erfarenhet av centralt förhandlingsarbete. Du är väl insatt i partsförhållandena på arbetsmarknaden och har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt. Du har arbetat på en arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation eller i exempelvis en HR-roll med erfarenhet av centrala avtalsförhandlingar. Du är en pragmatisk och lösningsorienterad person, van att arbeta självständigt och har god förmåga att bygga relationer. Vidare är du förtroendeingivande med ett prestigelöst förhållningssätt och du är bekväm med att tala inför grupp.

 

 

Du erbjuds:

Nu har du möjlighet att jobba i en viktig roll på ett starkt förbund i centrum av den svenska arbetsmarknaden. Hos oss är det högt i tak och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och egna initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. I rollen som ombudsman arbetar du med varierande arbetsuppgifter och du har möjlighet att rådfråga kollegor i samma roll som du. Du blir en del av ett engagerat och väl samarbetande team och får nyfikna och trevliga kollegor.

 

Organisationen präglas av engagemang och nyfikenhet. Gemensamt för de som arbetar här är också stoltheten över medlemmar och kollegor.

 

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder villkor som följer Teknikavtalet och de lokala avtal som har upprättats på arbetsplatsen.

 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Ingenjörer med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076 00 26 921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

 

 

Övrigt

Fackliga företrädare är Johanna Bång (Akademikerföreningen) och Lotta Ljungqvist (Unionen). Båda nås via växeln på telefon 08 613 80 00.

 

 

Om verksamheten

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 maj

Kategorier : HR & Organisation Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Sveriges Ingenjörer söker en erfaren ombudsman