Jurek Bemanning

Sveriges Byggindustrier Öst - Företagsrådgivare inom arbetsrätt

Sveriges Byggindustriers uppgift är att stödja och företräda medlemsföretagen i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Sveriges Byggindustrier verkar genom lokala byggföreningar som är organiserade i geografiska regioner. Region Öst innefattar Stockholm, Gotland och Södertälje.

 

Sveriges Byggindustrier region Öst söker nu en förtagsrådgivare till sin grupp som stöttar medlemsföretagen i arbetsrättsliga och företagsnära frågor. Region öst består av drygt 20 medarbetare med olika ansvarsområden som tillsammans arbetar för en attraktiv, sund och säker byggbransch.

 

Arbetsbeskrivning

Som förtagsrådgivare bistår du med stöd och råd till förbundets medlemsföretag och resonerar kring komplexa ärenden tillsammans med kollegorna på enheten. Dina arbetsuppgifter kommer till stor del vara fokuserat på frågor relaterade till lön och byggavtalet. Vanliga ärenden är LAS-ärenden, prestationslönetvister och andra lönetvister samt frågor gällande anlitande av underentreprenörer. Du skall också vara ett stöd för medlemsföretagen i lokala förhandlingar.

 

I arbetsuppgifterna ingår även omvärldsbevakning, att hålla utbildningar, delta på informationsträffar och liknande. Det finns möjligheter att engagera sig i specifika frågor och aktuella projekt. Du kommer att arbeta tillsammans med företagsrådgivarna och juristerna i regionen och du har naturligtvis även tillgång till Sveriges Byggindustriers samlade expertis vid behov.

 

Arbetet ställer höga krav på engagemang, förståelse för medlemsföretagens villkor och förmåga att snabbt sätta sig in i företagens verksamhet och utmaningar. Arbetsuppgifterna är omväxlande och formas av medlemsföretagens behov med stort eget ansvar.

 

Du rapporterar till Chefen för arbetsgivarfrågor och kommer vara placerad vid regionkontoret på Wennerbergsgatan i Stockholm.

 

Vem är du?

Du har en högskoleutbildning inom juridik, HR, statsvetenskap eller annan relevant inriktning med tre till fem års arbetslivserfarenhet från förbund eller företag. För att vara kvalificerad för tjänsten så har erfarenhet av förhandlingar och arbetsrättslig rådgivning. Erfarenhet från byggbranschen dess kollektivavtal och lönefrågor är ett meriterande men inget krav.

 

Som person är du lösningsorienterad och självgående och har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen bör du vara prestigelös och vara en god kommunikatör som tycker om servicerollen.

Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska.

 

Du erbjuds

Du erbjuds en möjlighet att utvecklas i en spännande och öppen organisation där de anställda får stort förtroende och stort eget ansvar med fokus på digitalisering och hållbarhet. Du är också med och utvecklar organisationen och därmed byggbranschen! Sveriges Byggindustrier är en aktiv medlem av Svenskt Näringsliv och sitter i fina ljusa lokaler på Kungsholmen.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Byggindustrier region Öst med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om verksamheten

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för 3.600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort.

 

Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att byggindustrin är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.

 

Sveriges Byggindustrier har fyra fokusområden: attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning.

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Elvung

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 2 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 augusti

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Juridik HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Sveriges Byggindustrier Öst - Företagsrådgivare inom arbetsrätt