Jurek

Strategisk kommunikatör sökes till myndighet

Är du en ansvarstagande kommunikatör med erfarenhet från offentlig sektor? Har du minst 3 års erfarenhet som kommunikatör? Har du god vana av att hantera hela kommunikationsprocessen? Läs då gärna vidare!

 

Nu söker vi en kreativ kommunikatör för ett uppdrag på en viktig myndighet för Sveriges infrastruktur och järnväg med placering i Solna. Uppdraget innebär strategiskt och operativt kommunikationsarbete där du stöttar verksamheterna i planering och genomförande av kommunikationsinsatser. 

 

 

Arbetsuppgifter:

I rollen som kommunikatör kommer du att arbeta med att analysera, planera, samordna, genomföra och följa upp kommunikation i norra Stockholm för ett av vår kunds projekt. Tillsammans med verksamheten bidrar du med kommunikation som skapar förtroende. Arbetsuppgifterna kan exempelvis vara:

 

• Underhålla, ta fram nya struktur, skapa webbsidor under projektets del av webbplatsen

• Sprida samhällsinformation inom vissa områden visa digitala kanaler, så som sponsrade inlägg.

• Planera, genomföra och utvärdera planerade kommunikationsinsatser.

• Ta fram budskap inför olika aktiviteter och säkra att det sprids i projektet

• Beställa och producera informationsmaterial i form av exempelvis film, informationsgrafik eller informationsblad, antingen via din egen mobil, kundens interna formgivning eller via extern byrå.

• Delta i det redaktionella arbetet för projektet i sin helhet.

• Samarbeta med övriga kommunikatörer i programmet.

• Vara rådgivare i kommunikationsfrågor för medarbetare 

• Så småningom även att leda egna möten inom kommunikation

 

Arbetet innebär att du som person stimuleras av att ha många bollar i luften och ser det som positivt att den ena dagen inte är den andra lik.

 

Arbetet innebär också att du har en stark egen drivkraft och kan analysera och planera ditt arbete samtidigt som du är en lagspelare där vi tillsammans jobbar för att nå gemensamt uppsatta mål. Du blir en del av teamet hos vår kund och kommat att ingå i en större kommunikationsavdelning som ansvarar för att hålla samman den externa bilden av vår kund i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter.

 

Kommunikationsavdelningen består av 37 kommunikatörer och du kommer ingå i team med kommunikatörer, presskommunikatörer och kommunikationsansvariga som alla jobbar med regionens kommunikationsuppdrag. Helgarbete förekommer i begränsad omfattning i samband med Öppet hus, kvällsarbete i samband med samrådsmöte. Uppskattningsvis 1-3 gånger per år.

 

 

Vem är du?

Du är en erfaren kommunikatör som är trygg i din yrkesroll och gärna bidrar till andras utveckling. Vidare är du självgående och agerar på eget initiativ om det behövs. Du har ett strukturerat arbetssätt och är duktig på att skapa kontakter och samarbeta. För att vara kvalificerad för tjänsten har du:

 

• Högskoleutbildning exempelvis inom media och kommunikation eller likvärdigt

• Minst tre (3) års erfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete

• Erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor

• Erfarenhet av minst två (2) tidigare uppdrag där arbetsuppgifterna i huvudsak handlat om att jobba med sociala medier i sin kommunikationsmix. (Du har arbetat med flera kanaler samtidigt t ex med webb, facebook och media i syfte att nå målgrupper och att dessa kanaler samverkar).

• Erfarenhet av minst ett (1) tidigare uppdrag där arbetet bestått i att coacha chefer och medarbetare i kommunikationsfrågor.

• Erfarenhet av att jobba i publiceringsverktyg för webb, Episerver eller motsvarande.

 

I denna process behöver du skicka med ett referensuppdrag som visar på hur du har arbetat med kommunikation i en större organisation, gärna myndighet eller annan offentlig verksamhet under minst ett år. 

 

 

Du erbjuds

Ett konsultuppdrag på heltid 100% med start 2021-09-27 till 2022-09-19, med möjlighet till förlängning. Du kommer att bli anställd av Jurek Rekrytering & Bemanning och vara uthyrd till vår kund med placering i Solna, resor kommer att förekomma till viss del i tjänsten. Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Elin Hellenius via mail på elin.hellenius@jurek.se

 

 

Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

 

Område: Stockholm

Anställning: Visstid

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 augusti

Kategorier : Kommunikation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Strategisk kommunikatör sökes till myndighet