Jurek Bemanning

Statkraft söker bolagsjurist

Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, solkraft, gaskraft och levererar fjärrvärme. Statkraft är ett globalt företag inom energihandel. Statkraft har 3600 anställda i 17 länder.

Rollen:

Du arbetar i rollen som bolagsjurist i allt väsentligt självständigt och hanterar en bredd av frågor.

Det är bland annat:
• regulatoriska frågor kring vindkraftsanläggningar, vattenkraftverk och fjärrvärmeanläggningar (miljötillstånd, m.m.)
• M&A och joint ventures
• bolagsrätt
• tvister
• markfrågor
• om- och utbyggnadsprojekt, inkl. entreprenadavtal, garantifrågor, m.m.
• andra kommersiella avtal.

Du rapporterar till chefsjuristen för Sverige och sitter i snart nyrenoverade lokaler i en av Hötorgsskraporna i Stockholm.

Din profil:

Du har en juristexamen och minst fem års relevant arbetserfarenhet, det är inget hinder om du har en längre erfarenhet. Du förväntas kunna hantera en stor bredd av frågor och tidigare erfarenhet från områden såsom fastighetsrätt, mark- och miljörätt, entreprenadrätt, kommersiella avtal, bolagsrätt och M&A är meriterande. Har du tidigare branscherfarenhet är det mycket meriterande.

Under de närmaste åren förväntas de regulatoriska frågorna framförallt kring vattenkraften att öka och för att trivas bör du vara öppen för att sätta dig in i detta rättsområde.

Du är trygg i din roll som jurist, är en person med integritet och tycker om att arbeta i en miljö där man får hantera omväxlande juridiska frågor. Du kommer att ha breda kontaktytor både externt och internt och bör vara en person som har lätt för att kommunicera och tycka om att arbeta i en rådgivande roll. För att trivas i rollen så bör man vara pragmatisk och lösningsorienterad och tycka att det är engagerande att sätta sig in i nya frågor och rättsområden.

Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska.

Statkraft erbjuder

Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt.
En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.
En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.
Konkurrenskraftiga villkor.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Statkraft med Jurek Rekrytering & Bemanning. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se, vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Statkraft är helägda av norska staten och har 3600 anställda och verksamhet i 16 länder. Bolagets kärnverksamhet är inom vattenkraft, vindkraft, gaskraft och fjärrvärme och är Europas största producent av förnybar energi. Statkraft har en total årlig elproduktion på 63 TWh, varav förnybar andel utgör 97% och 359 kraft- och fjärrvärmeverk med en total installerad effekt på cirka 19 300 MW samt 28 fjärrvärmeverk med en installerad effekt på 787 MW.

Geografiskt så finns 68 procent den installerade effekten i Norge, 8 procent i Sverige, 17 procent i övriga Europa samt 5 procent i övriga världen. Statkraft bygger ut vattenkraft i tillväxtmarknader utanför Europa och bygger Europas största landbaserade vindkraftsanläggning i Mitt-Norge.


Statkraft är också en global marknadsaktör inom energihandel. Statkraft Financial Energy AB bedriver elhandel och portföljförvaltning. De anställda har erfarenhet av fysisk produktion, den kommersiella elmarknaden, råvarubörser samt ränte-och valutamarknader.


Statkraft är Sveriges fjärde största elproducent och driver 54 vattenkraftverk i Sverige som totalt producerar ca 5,4 TWhwH per år. Statkraft äger och driver fyra stora vindkraftparker i Jämtland och Västernorrland, med sammanlagt 186 vindkraftverk.


Statkraft har fyra fjärrvärmenät i Sverige. De finns i Kungsbacka, Trosa, Vagnhärad och Åmål. Fjärrvärmen är resurssnål och ca 99,9 % av fjärrvärmeproduktionen utgörs av förnyelsebar energi. Statkraft och våra kunder värmer den hållbara staden med omtanke.


Område:

Stockholm
Stockholms län

Anställning:

Tillsvidare Heltid

Kontakt:

Maria Elvung


Ansök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 september

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Statkraft söker bolagsjurist