Jurek

Södra Skogsägarna söker en Compliance Officer

En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. För oss är det viktigt att hitta klimatsmarta lösningar längs hela värdekedjan, från skog till kund. Södra är en stor skogsindustrikoncern som skapar produkter och tjänster för en global marknad. Vill du bli en del av Sveriges största skogsägarförening? Är du en nyfiken och framåtlutad person med erfarenhet av att arbeta med compliance? Sök då den spännande tjänsten som Södras nya Compliance Officer!

 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som Compliance Officer på Södra har du ett samordningsansvar för de compliance-frågor som hanteras av andra funktioner inom koncernen och eget ansvar för vissa frågor. Du ansvarar för organisationens policystruktur och visselblåsarsystem samt samordnar uppföljning av efterlevnad av exempelvis uppförandekod, leverantörskod och dataskyddslagstiftningen. I rollen ingår att skapa system för uppföljning av såväl interna som externa regler och du leder utredningar vid överträdelser av regelverken. Du håller också i interna utbildningar bland annat inom antikorruption och konkurrensrätt. I rollen ingår även till viss del uppföljning av det kooperativa arbetet med bland annat förvaltningsråd, förtroenderåd och valberedningar. Bevakning av nya lagar och regler är en viktig del av rollen. Som Compliance Officer arbetar du aktivt för att öka graden av digitalisering och automatisering av processer inom ramen för tjänsten.

 

Rollen innebär ett flertal interna kontaktytor då du samarbetar med många av Södras olika affärsområden och staber. Tjänsten är placerad i Växjö och du blir en del av Södras uppskattade juristfunktion som idag består av tre jurister, du rapporterar till Södras chefsjurist som ingår i koncernledningen.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen, eller annan relevant examen, har arbetat i minst 5 år med compliance-frågor. Du är van vid att arbeta självständigt och har förmåga att förmedla att arbete med compliance bidrar till att ta en organisation framåt. Du är säkerhets- och riskmedveten, strukturerad och noggrann samtidigt som du har en nyfiken och prestigelös grundinställning. Som person är du lugn, uthållig och öppen. För att lyckas i rollen krävs att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav.

 

 

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en spännande och viktig roll i Sveriges största skogsägarförening. Hos oss arbetar du i en flexibel arbetsmiljö där du styr över ditt eget arbete och där vi hjälper varandra. Du får en central och strategisk roll i en växande och framåttänkande koncern.

 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Södra med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

 

 

Om verksamheten

Södra är en ekonomisk förening med ca 53 000 skogsägare som medlemmar. På Södra är vi ca 2 900 medarbetare som ser det som vår främsta uppgift att förädla medlemmarnas skogsråvara till förnybara, klimatsmarta produkter. Det är så vi skapar lönsamhet.

 

Vår verksamhet sträcker sig från produkter som pappersmassa och trävaror, till områden som förnybar energi, byggsystem och textilmassa. Produkterna exporteras sedan till en internationell marknad.

 

Område: Växjö

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Växjö . Publicerat : 11 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Södra Skogsägarna söker en Compliance Officer