Jurek Bemanning

Skattespecialist med fokus på företagsbeskattning till Nordea

Om verksamheten
Nordea är den största finanskoncernen i Norden och en av Europas största banker. Vi vill göra verklig skillnad – för våra kunder och för de samhällen där vi har verksamhet – genom att dela med oss av den breda kompetens vi byggt upp under 200 år i branschen. Vi är en fullservicebank och redovisade för 2017 rörelseintäkter på 9,5 md euro och en balansomslutning på 581,6 md euro. Vi är det tredje största företaget i Norden och bland de tio största finanskoncernerna i Europa, sett till marknadsvärde. Vi finns i 17 länder, och våra hemmamarknader är de fyra nordiska länderna Danmark, Finland, Norge och Sverige. Tillsammans utgör de världens tionde största ekonomi. Vi är en finansiellt stabil bank och en av få banker i Europa med kreditbetyget AA. Nordeaaktien handlas på börserna i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn.

Vi söker nu en skattejurist till Group Taxes i Stockholm som vill arbeta med utmanande och komplexa företagsbeskattnings frågor. Group Taxes är en koncernfunktion vars roll är att koordinera och samordna skattefrågor globalt och nationellt för att säkerställa en enhetlig och ansvarsfull hantering av skatterisker och skattekostnader i Nordea. Teamet tillhandahåller globala policys, instruktioner och riktlinjer samt vägleder våra affärsområden och gruppfunktioner i olika skattefrågor. Group Taxes säkerställer skattehanteringen i olika stora gemensamma projekt i banken. Group Taxes fungerar också som intern skatterådgivare i nordiska företagsbeskattnings-, transfer-pricing och momsfrågor. Group Taxes ansvarar även för externt lobby-arbete i samband med regelverksförändringar på nationell och global nivå och säkerställer implementeringen i Nordea vid ny skattelagstiftning. Group Taxes består av 14 personer varav 6 sitter i Stockholm och övriga i Helsingfors, Köpenhamn och Oslo.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta i en roll med stor variation av komplexa frågor inom internationell och svensk företagsbeskattning. Nordea är inne i en transformation på många plan som driver aktivitet i banken vilket medför att skatt ständigt står i fokus. I din roll kommer du att vara delaktig i denna transformation genom att stötta såväl andra grupp funktioner som affärsområden med din kvalificerade skattekompetens.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och flera års erfarenhet av arbete med svensk företagsbeskattning, exempelvis från revisionsbyrå, bolag, skattemyndighet eller annan likvärdig erfarenhet. Du har gedigen kunskap och erfarenhet av att arbeta med företagsbeskattning. Har du därutöver erfarenhet av att arbeta med redovisningsfrågor kopplat till skatt, är det meriterande. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Koncernspråket är engelska. Som person är du engagerad, positiv och driven. Du är uthållig och har en mycket god förmåga att slutföra projekt och få saker i mål. Vidare är du serviceinriktad och kommunikativ, har stor social kompetens och lätt för att etablera relationer.

Du erbjuds
Du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll med möjlighet att arbeta brett inom området för företagsbeskattning i en spännande och internationell miljö. Nordea sitter i moderna och fina lokaler i centrala Stockholm.

Din ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordea med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar in dina ansökningshandlingar via Jureks hemsida www.jurek.se så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Agnes Smedberg på 0702-917046 alternativt agnes.smedberg@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg
agnes.smedberg@jurek.se

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 8 november . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Skattespecialist med fokus på företagsbeskattning till Nordea