Jurek

Skandia söker två jurister inom dataskydd

Skandia hjälper kunder att ta beslut här och nu – för ett tryggt och rikt liv på sikt.

Vi har erbjudit människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år – vi vet att det är lönsamt att förutse och förebygga.

 

Till sitt Privacy Office söker nu Skandia två dataskyddsjurister som vill bidra till ett hållbart värdeskapande i ett bolag som tar ansvar. För båda rollerna söker vi dig som har ett brinnande intresse för dataskyddsjuridik och integritetsskyddsfrågor och som kan koppla detta till affärsnytta. Den ena rollen passar dig som har en senior profil inom dataskydd och den andra rollen dig som är mer i början av din karriär.

 

Privacy Office är en styrande och stödjande funktion som med specialistkompetens bistår hela Skandiakoncernen inom dataskyddsområdet samt har ansvarar för att bygga upp och vidhålla en intern styrning och kontroll inom området.

 

Vi behöver din hjälp att lösa dagens och morgondagens utmaningar.

 

 

Du erbjuds:

Skandia och Privacy Office är inne i en spännande period med en hög utvecklingstakt inom dataskyddsarbetet och här finns stora möjligheter för dig att utvecklas som dataskyddsjurist. Privacy Office ansvarar för att rapportera koncernens efterlevnad av dataskyddsförordningen till moderbolagets Rikskommitté där koncernledningen ingår. Privacy Office rapporterar även regelbundet till och har dialog med GDPR-forum som bl.a består av utvalda koncernledningsledamöter.

 

 

Arbetsbeskrivning:

I båda rollerna ingår att ge löpande råd och stöd till verksamheten, men centrala delar kommer även att handla om juridiskt stöd vid framtagande av styrning och vidareutveckling av processer så som behandlingsregistret, de registrerades rättigheter, konsekvensbedömning (DPIA) jämte framtagande och uppdatering av styrande dokument.

 

Du kommer även ingå i Skandias specialistgrupp för dataskyddsfrågor och kommer därav ha kontakt med, samt arbeta i samråd med, jurister som organisatoriskt sitter under Chefsjurist och Skandias Dataskyddsombud (DSO).

 

Exempel på arbetsuppgifter för båda rollerna:

• Genomföra juridiska utredningar inom dataskyddsområdet

• Informera, utbilda och ge juridiska råd till verksamheten gällande hantering av personuppgifter och det interna och externa dataskyddsregelverket

• Fungera som råd och stöd i samtliga dataskyddsjuridiska frågor

• Bidra till omvärldsbevakning samt analysera hur olika händelser kan påverka Skandias verksamhet

• Löpande stötta med att se över och uppdatera styrande dokument såsom policy, instruktioner och riktlinjer

• Stötta vid vidareutveckling av Skandias processer för dataskydd

 

Rollerna kommer att utvecklas och förändras i takt med behov och utveckling.

 

 

Vem är du?

Senior dataskyddsjurist

Vi söker vi dig som har juristexamen med mångårig arbetslivserfarenhet och minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med dataskyddslagstiftning från antingen byrå eller bolag. Du har mycket goda kunskaper och förståelse om nationell och europeisk dataskyddslagstiftning och praxis samt har ett affärsmässigt förhållningssätt och vana av att samarbeta med andra specialister och verksamheter.

 

Junior dataskyddsjurist

Vi söker vi dig som har juristexamen med ett till tre års arbetslivserfarenhet av juridiskt arbete med dataskyddslagstiftning från antingen byrå eller bolag och som har goda kunskaper och förståelse om nationell och europeisk dataskyddslagstiftning och praxis.

 

Båda rollerna

Du har erfarenhet av att upprätta och implementera styrdokument och mallar och utveckla processer för att hantera personuppgifter samt av att hålla utbildningar och workshops kring exempelvis regelverk och praktisk tillämpning samt en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i större organisation, gärna bank, försäkring eller annan reglerad verksamhet.

 

Du är lösningsorienterad och drivs av att utmanas och utvecklas samt har ett öga för detaljer. Du tycker även om att vara andra behjälplig, är pedagogisk, kommunikativ och engagerad samt förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och efterlevnad av dataskyddsförordningen.

 

Du tar initiativ, har bra förmåga att dokumentera och arbetar strukturerat med tydligt fokus på leverans. Vi är fyra personer inom Privacy Office så det är det viktigt att du tar eget ansvar och driver dina arbetsuppgifter i mål.

 

Till detta har du en god social förmåga och att du kan samarbeta prestigelöst med olika personer och grupperingar. Vi lägger stor vikt vid din personlighet.

 

 

Din ansökan

I rekryteringsprocessen samarbetar Skandia med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se.

 

 

Om Skandia

Vi skapar trygghet för generationer genom högre pensioner, ett friskt arbetsliv och hållbara investeringar.

 

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Vi har drygt 1,7 miljoner kunder vilkas behov och intressen vi vill tillvarata i utvecklingen av Skandia. Av dessa är 1,4 miljoner också våra ägare. Som ägare är man med och delar på det överskott verksamheten genererar.

 

Vi har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning och långsiktiga åtaganden gentemot ägare, kunder och samhälle. Vi bedriver verksamheten på ett ansvarsfullt sätt för att säkerställa god avkastning och för att bidra till hållbart värdeskapande.

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 31 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Skandia söker två jurister inom dataskydd