Jurek Bemanning

Serviceinriktad kommunsekreterare till kommun söder om Stockholm

Arbetsbeskrivning
Till en kommun söder om Stockholm söker vi nu en kommunsekreterare. I denna roll kommer du att vara nyckelpersonen när det gäller att samordna och administrera ärendeprocessen till kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Dina ansvarsområden innefattar följande:

• Vara ansvarig för att planera och kvalitetssäkra ärendeprocessen
• Granska beredningsunderlag och sammanställa handlingar till kommunstyrelsen och dess utskott/beredningar och kommunfullmäktige
• Protokollföring under sammanträden
• Administrationen med ärendeberedning, kallelser samt sekreterarskap
• Kvalitetsgranskning och sammanställning av beslutsunderlag samt förberedelser av sammanträden

Som kommunsekreterare har du en nyckelposition med många kontaktytor i organisationen, och du kommer framförallt arbeta nära kommundirektören, kanslichefen, registratorn och handläggande tjänstemän i organisationen.


Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom exempelvis statsvetenskap, juridik, samhällskunskap eller motsvarande samt några års erfarenhet av en liknande tjänst i en kommun eller offentlig förvaltning. Vidare har du goda kunskaper i kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagstiftningen.

Du har ett stort intresse för offentlig förvaltning och samhällsfrågor och är en person som kan arbeta självgående och strukturerat. Du har också förståelse för kraven på arbetet i en politisk styrd organisation. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är analytisk, tar egna initiativ och är proaktiv. Som person är du noggrann, ansvarsfull och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Du erbjuds

En roll som kommunsekreterare på en kommun söder om Stockholm. Uppdraget omfattar heltid med start omgående och löper i första hand i 4 månader. Tjänsten ingår i vår uthyrningsverksamhet och du kommer att vara anställd som konsult via oss på Jurek Rekrytering & Bemanning.


Om Jurek

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR/Administration samt marknad och management. Vid frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Caroline Widgren på caroline.widgren@jurek.se.

Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
 
Sökord: Nämndsekreterare, nämndsamordnare

Område:

Stockholm
Stockholms län

Anställning:

Visstid Heltid

Kontakt:

Caroline Widgren


Ansök nu

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 december

Kategorier : Juridik Kontor & Administration Samhälls- & Beteendevetenskap Statsvetenskap


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Serviceinriktad kommunsekreterare till kommun söder om Stockholm