Jurek

Risk & Compliance Manager till Summa Equity

Är du en person som ser möjligheter där andra ser hinder och är du redo för nästa steg i karriären? Vill du jobba på ett värdestyrt private equity-bolag med fokus på att investera i bolag som bidrar till att lösa globala sociala och miljömässiga utmaningar? Då ska du söka rollen som Risk & Compliance Manager på Summa Equity!

 

Vi vill att du ska bli en del av vårt team av kompetenta och engagerade kollegor som verkar för en hållbarare framtid! I din roll får du möjlighet att vara med på en spännande resa där du kan påverka, skapa och utveckla. Du rapporterar till Summas chefsjurist.

 

Arbetsbeskrivning:

I rollen som Risk & Compliance Manager på Summa Equity kommer du att ansvara för risk- och compliance-frågor från ett första-linjeperspektiv i enlighet med Summa Equitys skyldigheter som tillståndspliktig AIF-förvaltare. Du kommer att arbeta högt som lågt i en prestigelös miljö.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att:

• Löpande bevaka och kontrollera att interna regler upprätthålls, dokumenteras och följs

• Ge stöd till verksamheten vid utformning och utveckling av bolagets interna regler, processer och rutiner

• Vara behjälplig att löpande bevaka och analysera nya lagar och förordningar

• Planera styrelsemöten och redogöra för regelefterlevnadsstatusen till Summas styrelse

• Hantera kontakter med Summas externa Compliance Officer, Risk Manager och internrevisor

• Utbilda kollegor i nya regelverk och bistå med hjälp vid implementering av nya regelverk

• Utföra risk- och compliance-kontroller i första linjen samt implementera Compliancefunktionens, Riskfunktionens och internrevisions råd och rekommendationer

• Assistera Summas Finance-avdelning och investeringsteam med utredning av regulatoriska frågor

 

I tjänsten kan även bolagsjuridiska arbetsuppgifter tillkomma vid behov.

 

Vem är du?

Du har en juristexamen med cirka 3 - 4 års praktisk erfarenhet från en liknande roll, helst från annan tillståndspliktig verksamhet eller finansbranschen i övrigt, gärna från ett rådgivarperspektiv. Arbetet ställer höga krav på din sociala kompetens och din förmåga att arbeta självständigt, med hög integritet, flexibilitet samt noggrannhet.

 

Du trivs i en dynamisk miljö med korta beslutsvägar där du har möjlighet att påverka och har även erfarenhet av att upprätta rutiner och processer. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med AIFM-relaterade frågor i allmänhet och private equity i synnerhet.

 

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och att du är lösningsorienterad. Du är flytande i det svenska språket, och då merparten av arbetat sker på engelska har du även mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs i en affärsmässig och entreprenöriell organisation. Kontaktytorna för tjänsten är breda och omfattande både inom och utanför företaget.

 

Du erbjuds

Du erbjuds en rolig och utvecklande tjänst i en organisation med fina lokaler, drivna unga kollegor, högt i tak och bra förmåner. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766331440. Ansökan sker via www.jurek.se

 

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna emotser din ansökan på engelska snarast.

 

Om Summa Equity

Summa Equity är en svensk förvaltare av alternativa investeringsfonder som arbetar med att identifiera långsiktiga trender och låta dessa ligga till grund för investeringar. Summa Equity grundades med avsikt att investera i bolag som förbättrar samhälle och miljö. Summa Equity brinner för att hjälpa växande företag som bidrar till att lösa globala sociala och miljömässiga utmaningar. Summa Equity förvandlar utmaningar till affärsmöjligheter och tillåter företag att växa, samtidigt som vi tillsammans bygger en hållbar framtid.

 

Summa Equity har kontor i Stockholm, Oslo, München och Palo Alto.

För ytterligare information, besök gärna Summa Equity på Linkedin eller på www.summaequity.com

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Risk & Compliance Manager till Summa Equity