Jurek

Redovisningschef till Familjebostäder i Göteborg!

På Familjebostäder tar vi inte bara omsorgsfullt hand om våra drygt 20 000 bostäder, vi erbjuder även ett bekvämt och bekymmersfritt boende med hög grad av service! Dessutom bidrar vårt arbete och olika satsningar till Göteborgs Stads utveckling. Vi söker därför dig som tycker om vårt uppdrag och vår vision; Vi skapar morgondagens hem - tryggt, trivsamt och klimatvänligt, tillsammans med göteborgarna.

 

Om rollen

Som redovisningschef har du fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personal för redovisningsenheten bestående av 6 medarbetare. Du säkerställer en korrekt redovisning och rapportering enligt lagstiftning och bolagets och koncernens riktlinjer och policys. 

 

 I rollen ansvarar du för:

• Att leda och fördela arbetet med löpande bokföring, bokslut och årsredovisning.

• Ändamålsenlig redovisningsstruktur, projektredovisning och fakturahantering.

• Uppdatering av riktlinjer och systemstöd.

• Att tillsammans med gruppen vidareutveckla och säkerställa effektiva och kvalitetssäkrade ekonomiprocesser och system över tid.

 

Du arbetar också operativt i ekonomiprocesserna och är medarbetarnas stöd i frågeställningar. Bolaget har delegerat ansvar för ekonomiska transaktioner till verksamheten och du kommer därför att samverka med olika delar av bolaget men också med andra grupper inom avdelningen, controllers, hyresadministration och inköp för bästa leverans i ekonomiprocesserna. Du är bolagets representant i samverkansgrupper inom området i koncernen.

 

Redovisningsgruppen ingår i ekonomiavdelningen och din närmaste chef är ekonomichef.

 

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

• En högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning redovisning

• Erfarenhet av att jobba med redovisning och rapportering i större organisationer med fastighetstillgångar.

• Erfarenhet av större affärssystem och hur de stödjer de ekonomiska processerna.

• Erfarenhet av att leda team mot uppsatt mål och trivs i en ansvarsfull roll.

• erfarenhet av och kunskap i att driva utveckling av ekonomiska processer och säkra en god intern kontroll.

 

Vidare behöver du trivas med att samarbeta med olika funktioner och personer som har olika kunskaper inom området och känna dig trygg i att synas och förmedla budskap inom området ute i verksamheten. Du har förmågan att inspirera andra och skapa sammanhållning och kan anpassa ditt budskap och kommunikation utifrån situation och målgrupp. Du lyssnar på andra, förstår deras behov och är mottaglig för synpunkter. Det faller naturligt för dig att sätta mål och nå resultat och du har ett utvecklat självledarskap.

 

Du är också trygg i dig själv, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer samt tar välgrundade beslut även under press. Du arbetar systematiskt och strukturerat samt ser till att arbetet slutförs och reflekterar över vad som kan utvecklas och förbättras.

 

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Familjebostäder med Jurek Recruitment & Consulting AB. Vid frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Hellner, malin.hellner@jurek.se. Skicka in din ansökan genom länken i annonsen. Med hänsyn till GDPR tar vi ej emot ansökningar via epost.

 

Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen görs det en bakgrundskontroll på slutkandidat.

 

Om Familjebostäder

Familjebostäder är utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag flera år i rad! Hos oss är stämningen trivsam och ambitionen hög. Vår värdegrund är PEPS och det innebär att vi på jobbet är positiva, engagerade, pålitliga och samspelta. Vi erbjuder ett utmanande och ansvarsfullt arbete i ett expansivt företag som tillhör Sveriges största bostadskoncern. Med fokus på att aktivt bidra till att Göteborg ska bli en jämlik och hållbar stad innebär det att du genom ditt jobb hos oss gör skillnad varje dag och därmed bidrar du till något som är viktigt på riktigt. Välkommen med din ansökan!

 

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ägs av Göteborgs Stad. Läs mer på www.familjebostader.se

 

Område

Göteborg

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 8 maj

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Redovisningschef till Familjebostäder i Göteborg!