Jurek Bemanning

Redovisningsansvarig till SIS, Swedish Standards Institute

Om verksamheten

SIS, Swedish Standards Institute, driver och samordnar standardiseringen i Sverige. SIS är medlem och representerar Sverige i den europeiska standardiseringsorganisationen CEN och i den globala organisationen ISO. SIS är alltså med och driver utvecklingen internationellt inom en mångfald branscher som vill utveckla standarder tillsammans. De möts hos oss för att hitta gemensamma lösningar, som bidrar till innovationer och underlättar handel och export, och våra kunder kommer från både privat och offentlig sektor. Vi tar till vara deras intressen genom att representera Sverige i de internationella standardiseringsorganisationerna CEN och ISO. Utöver att driva standardiseringsprojekt säljer vi våra standarder, samt erbjuder utbildningar och rådgivning.

Arbetsbeskrivning
SIS rekryterar en redovisningsansvarig då nuvarande går i pension. Det här är ett intressant arbete för dig som brinner för redovisning och budget/prognosarbete, som ser samband, förstår verksamhetsutmaningar och som gillar att coacha medarbetare i bedömningar och analyser.

Du ansvarar för att redovisningsregler efterlevs, moms – och skattehantering, samt ekonomirelaterade utredningar och analyser. I rollen ingår även att aktivt delta i projekt för att förbättra och förenkla rutiner och processer kopplat till system, redovisning och rapportering.

Dina ansvarområden blir följande:

  • Budget och prognosarbete
  • Uppföljning och analyser
  • Sammanställning av månads- och årsbokslut
  • Inkomstdeklarationer och skattefrågor
  • Löpande bokföring för ett mindre bolag

Du blir en del av ekonomiavdelningen bestående av sju medarbetare varav två är controllers, en redovisningsekonom och två ekonomiassistenter, rapporterar direkt till CFO.

Vem är du?
Du har akademisk utbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från flera företag och branscher, och med fördel i en roll som revisor. Du behärskar Excel på hög nivå har erfarenhet av att arbeta med olika ekonomisystem.

Som person ser vi att du är nyfiken, noggrann, tillmötesgående och kommunikativ. Du arbetar detaljinriktat men har förståelse för helheten i ditt arbete. Du trivs med att axla självständigt ansvar samt är en god lagspelare som gärna bidrar med din erfarenhet och ditt positiva sätt i samarbetet med kollegorna.

Du erbjuds
Ett kunskapsföretag med engagerade och kunniga kollegor som har ambitioner att göra skillnad. Vi finns i nya fina rymliga lokaler vid Torsplan i Stockholm.I denna rekrytering samarbetar SIS med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Petronella Wilse på telefon: 0707-757669 eller petronella.wilse@jurek.se. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi ser fram emot att höra från dig redan idag. Välkommen med din ansökan!

SIS är en ideell organisation med 180 medarbetare och en omsättning på 245 miljoner kronor per år. SIS verkar för en arbetsplats med lika rättigheter och möjligheter för alla och vi eftersträvar en jämställd arbetsplats med mångfald. Vi har bestämt oss för att bli världens bästa standardiseringsorganisation.

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Petronella Wilse
0707-75 76 69

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 16 juni . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Redovisningsansvarig till SIS, Swedish Standards Institute