Jurek

Redovisningsansvarig Teamleader till Heidelberg Materials

Är du en senior redovisningsekonom? Då finns nu en spännande möjlighet att axla rollen som Redovisningsansvarig Teamleader hos Heidelberg Materials. Rollen innebär många kontakter i organisationen och du kommer få möjlighet att vara med och påverka utveckling av processer och rutiner.

 

I rollen som Redovisningsansvarig Teamleader kommer du att vara en del av den nordiska redovisningsgruppen på huvudkontoret i Marievik, Stockholm. Ditt ansvarsområde innefattar att leda ett team på 4-7 personer och tillsammans ansvara för redovisningen för bolag inom koncernen. Du kommer att vara en nyckelperson i utvecklingen av processer och rutiner inom redovisning samt vara ett viktigt stöd för ditt team. Det nära samarbetet med olika funktioner såsom AP, AR och Controlling gör att din samarbetsförmåga och kommunikativa förmåga är av stor vikt i rollen.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Ansvara för redovisningen i ett av våra bolag (Avstämningar, Månadsbokslut och rapportering)

• Momsredovisning

• Skatt och deklarationer

• Årsbokslut

• Upprätta och kvalitetssäkra årsredovisning

• Utveckla processer och rutiner samt stötta teamet

 

Vi söker dig som är en trygg redovisningsekonom, självständig i bokslutsarbetet och med erfarenhet av redovisningsarbete i större bolag. Vi ser det som meriterande att du har arbetat med redovisning för andra nordiska länder och att du trivs i en internationell miljö. Du är en lagspelare som ser till teamets bästa men samtidigt jobbar obehindrat på egen hand. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter, är noggrann och värdesätter ordning och reda. Då vi utvecklar våra rutiner och processer i systemen löpande, behöver du ha ett systemintresse och har du tidigare erfarenhet av SAP ser vi det som meriterande.

 

Du har en universitetsexamen i ekonomi eller en eftergymnasial utbildning i redovisning och du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift. Du kommunicerar på ett prestigelöst sätt och har goda erfarenheter av samarbete med olika funktioner inom en organisation. Som person är du driven och har en positiv inställning till förändring. Du är hjälpsam och som Teamleader blir du ett viktigt bollplank och stöd i redovisningsfrågor.

 

I den här rekryteringen samarbetar Heidelberg Materials med Jurek Recruitment and Consulting och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Thelin på matilda.thelin@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

 

Om Heidelberg Materials

Vi utvecklar och tillverkar betong, cement och ballast. Dessa byggmaterial är en viktig grund i hållbara byggnader och välfungerande infrastruktur. Med sin långa livslängd är de ett ekonomiskt och tryggt val, samtidigt som de är energi- och resurseffektiva.

 

Vår industri bidrar till en hållbar tillväxt genom att verka för en minskad klimatpåverkan i byggandet. Vi driver innovationen och branschkunskaper för en ansvarsfull tillverkning och användning av våra produkter.

 

Heidelberg Materials är en av världens största byggmaterialproducenter med cirka 57 000 medarbetare i fler än 50 länder.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 maj

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Redovisningsansvarig Teamleader till Heidelberg Materials