Jurek

Projektchef till Täby Kommun

Täby kommun söker nu en projektchef med gedigen stadsbyggnadskompetens till plan- och exploateringsavdelningen. Du kommer att arbeta med vårt största stadsbyggnadsprojekt – Täby park. Har du en bakgrund som projektledare alternativt projektchef inom stadsbyggnad eller motsvarande? God kunskap och förståelse för hela stadsbyggnadsprocessen där ansvar för samordning, arbetsledning och ekonomistyrning ingått? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

 

 

Om Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

 

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

 

 

Arbetsbeskrivning

Täby kommun befinner sig i en utvecklingsfas inom stadsbyggnad och har flera stora pågående projekt, där Täby park utgör det största. Som projektchef kommer du att vara ytterst ansvarig för att förverkliga Täby kommuns visioner i projektet. Tjänsten är strategisk och du kommer att ansvara för hela projektet och dess organisation. Du kommer att leda och samordna pågående arbeten avseende detalj- och genomförandeplanering, upphandling, kontrakt och avtal samt ekonomi och kvalitet.

 

I rollen som projektchef rapporterar du till avdelningschefen på plan- och exploateringsavdelningen som tillhör samhällsutvecklingskonstoret i Täby kommun. Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp.

 

I rollen ingår att:

• Styra projektet mot uppställda projektmål avseende ekonomi, tid, miljö, kvalité och arbetsmiljö.

• Leda och samordna projektet med representanter från andra avdelningar, myndigheter och entreprenörer m fl.

• Delta vid förhandlingar med såväl interna som med externa parter, delta i upprättande av handlingar och av erforderliga avtal.

• Tillsammans med övriga projektchefer och enhetschefer driva utvecklingsfrågor och samordning av arbetet inom avdelningen

• Samarbete med övriga ledare inom samhällsutvecklingskontoret i bemanning, arbetsledning och uppföljning av projektmedlemmar.

 

 

Vem är du?

Vi söker en naturlig ledare med god förmåga att se helhet samt att leda och delegera på ett prestigelöst sätt. Du har erfarenhet av att få många olika kompetenser att samarbeta mot gemensamt mål samt har en strategisk läggning. I din kommunikation är du tydlig såväl internt som externt och i du arbetar strukturerat, självgående och lösningsorienterat. I rollen är det viktigt med lyhördhet och en öppenhet för förändring.

 

 

Kvalifikationer

• Civilingenjör /högskoleexamen inom lantmäteri, väg- och vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande gedigen erfaren.

• Gedigen erfarenhet av stora komplexa stadsbyggnadsprojekt i med planering, samordning, ekonomistyrning (som exempelvis projektledare eller projektchef).

• Erfarenhet av upphandling av entreprenadtjänster via LOU.

Du har god erfarenhet av att arbeta som projektchef i komplexa byggprojekt och har kännedom om branschspecifika lagar och regler. Du har kunskap och förståelse för hela stadsbyggnadsprocessen och är skolad i att ha kontroll och styra stora projekt. Vi tror att du kan ha en bakgrund som entreprenör eller konsult. Det är meriterande om du har kommunal erfarenhet.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. Sista ansökningsdag är 2021-05-20. Urval sker löpande så kom in med din ansökan redan idag! Detta är en tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.

 

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail eller brev varför du behöver ansöka via nedan länk.

 

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Hasslev på 0733 41 41 98 eller via mail: cecilia.hasslev.billing@jurek.se

 

 

Fackliga representanter

Elisabeth Rosenberg, Saco, 08-55 55 9702

Linda-Marie Palm, Vision, 08-55 55 9874

 

På taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun

 

Område: Täby

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Täby . Publicerat : 28 april

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Projektchef till Täby Kommun