Jurek

Project Manager Governance and Control till Asker Healthcare

Asker Healthcare Group är den ledande distributören i Europa inom medicinskt förbrukningsmaterial och medicinteknisk utrustning. Som oberoende partner till hälso- och sjukvården bidrar Asker med att förbättra vårdresultat, sänka totalkostnaden och säkerställa en rättvis och hållbar värdekedja. Genom att successivt utveckla och växa koncernen genom förvärv byggs ett helhetserbjudande till kunderna upp vilket ger förutsättningar för en effektivare värdekedja för hälso- och sjukvården. Koncernen finns idag i 14 länder, har 3 500 anställda och omsätter 13 miljarder kronor.

 

Sjuk- och hälsovårdssystem i Europa ser olika ut i varje enskilt land och därför är det viktigt med starka lokala organisationer som kan marknaden och förutsättningarna.

 

Den entreprenöriella kraften och det lokala beslutsfattandet är en framgångsfaktor för Asker. Därför har det lokala bolaget ansvaret för huvuddelen av alla beslut för att driva verksamheten. För att säkerställa att Asker bygger på samma värderingar, drivs på ett effektivt sätt och att verksamheten alltid utgår från vårdens bästa har koncernen en gemensam regelbok, Asker Management Standard (vårt Group Corporate Governance/ bolagsstyrningsramverk). Här tydliggörs de krav som Asker har på bolagens verksamheter inom exempelvis: finansiell rapportering och kontroll, riskhantering, värderingar, HR och hälsa och säkerhet, IT-säkerhet, kommunikation, bolagsstyrning, juridik, M&A, kvalitet, miljö och affärsetik.

 

Vi söker nu med placering på vårt huvudkontor i Danderyd, en Project Manager Governance and Control, en nyckelresurs i syfte att hålla ihop, utveckla, implementera, följa upp/kontrollera och projektleda arbetet med Asker Management Standard.

 

Om rollen

I denna roll kommer du projektleda arbetet med att utveckla och följa upp vår bolagsstyrningsmodell i nära samarbete med ämnesexperter inom respektive område samt driva och rådge de lokala bolagsledningarna i samtliga av våra regioner med implementeringen.

 

Huvudsakliga ansvarsområden innebär bland annat att:

• Rådgöra, övervaka och följa upp resultat kring den lokala implementeringen av Group Corporate Governance ramverket hos våra förvärvade bolag.

• Utveckla och driva förbättringar av Group Corporate Governance ramverket

• Projektleda arbetet kring regelefterlevnad och våra interna processer kring kvalitetssäkring (dock ej finansiell internkontroll)

• Driva best practice-delning i hela koncernen

• Informera och utbilda inom Asker Business School

• Löpande rapportering till medlemmar i koncernledningen

 

Vi verkar i en internationell miljö varför flytande språkkunskaper i engelska och svenska är ett krav. Vidare ser vi att du har goda kunskaper i Office programmen. Du rapporterar till Group General Counsel.

 

Vem söker vi

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta projektledande från större bolag eller koncerner där du har jobbat med uppföljning och regelefterlevnad med många kontaktytor samtidigt som du kunnat driva ditt arbete framåt. Troligen har du en akademisk examen inom Business Administration, ekonomi, juridik eller motsvarande. Du har praktisk erfarenhet av arbete med bolagsstyrning eller andra styrande ramverk (ISO-standarder, kvalitetssystem etc).

 

Som person ser vi att du är proaktiv och har högt driv och villighet att lära. Vi ser en ambitiös person med god förmåga att navigera i en snabbrörlig entreprenörsmiljö. Tjänsten ställer krav på ett gott självledarskap, självständigt arbete och stort ansvar. Då du har kontakter över verksamhetsgränser och med flera olika personer inom koncernen krävs en god kommunikationsförmåga, lyhördhet, relationsbyggande och förmåga att skapa förtroende. För att du ska tycka detta är roligt krävs att du har en hög energi och gilla att samarbeta i olika kontexter. Givetvis krävs en mycket hög integritet och affärsmässighet i allt du gör.

 

Ansökan

Vill du vara en del i att skapa den ledande företagsgruppen i Europas inom medicinskt förbrukningsmaterial och utrustning och göra positiv skillnad för vården genom att driva det viktiga arbetet med regelefterlevnad och interna processer? Tveka då inte att skicka in din ansökan, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

 

För mer information om tjänsten går det bra att kontakta ansvarig Researcher Nina Hallin på nina.hallin@jurek.se alternativt ansvarig rekryteringskonsult Kicki Segert på kicki.segert@jurek.se.

 

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på https://www.asker.com/se/about-us/ 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Område

Danderyd

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Projektledning


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Project Manager Governance and Control till Asker Healthcare