Jurek

Programcontroller till offentlig förvaltning

Arbetsbeskrivning
Som Programcontroller hos denna offentliga förvaltning kommer du att arbeta i ett investeringsprojekt som ansvarar för genomförandet av förvaltningens projekt och program. Det projekt du arbetar i är ett samhällsbyggnadsprojekt som pågår fram till 2025 och ägs av Stockholms stad.

I din roll som Programcontroller är du den resurs som leder/bidrar till och utför programmets samt projektens ekonomiarbete. Ditt ansvar och dina typiska arbetsuppgifter är följande:

- Bistå Programledaren i arbetet med framtagning och uppföljning av budget och prognoser.
- Bidra till ekonomistyrning samt följa upp att beslutade rutiner efterföljs.
- Lägga in beställningar, kostnader, upprätta kontoplan i Agresso.
- Stämma av inkommande fakturor mot beställning samt kontera och vid given behörighet även kontrollattestera. Vid felaktigheter bestrida fakturor.
- Upprätta fakturor, exempelvis till kommuner, ledningsägare, m.fl.
- Ta fram ekonomiska underlag och rapporter till statusrapport varje månad.
- Delta i relevanta möten så som projektmöten för att samla in information om verksamhetens framdrift.
- Aktivt delta i uppföljning av finansiell planering på alla olika nivåer


Din profil

Du är driven, självgående, strukturerad och organiserad och har en god förmåga att hantera varierad arbetsbelastning. Du kan kombinera effektivitet med noggrannhet och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. För att kvalificera för rollen så ska du ha arbetat i minst 15år med redovisning/controlling i systemet Agresso på utförar- och beställarsidan. Du ska även ha arbetat som projekt- eller programcontroller inom investeringsverksamhet/projekt inom bygg & anläggning inom infrastruktur och ekonomiuppföljning på totalt 1 miljard eller mer i minst 5år de senaste 10 åren. Det är även ett krav att du har arbetat med komponentindelning enligt K3-regelverk för investeringar i minst 5 år.


Du erbjuds

En spännande roll som Programcontroller på ett av de största samhällsprojekten hos Stockholms Stad. Uppdraget är på 100% med start 1:a januari 2021 och löpande ca. 4år framåt. Under denna period kommer du kommer att arbeta som konsult via Jurek Rekrytering & Bemanning. Har du några frågor gällande uppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef, Victoria Tjernström, på victoria.tjernstrom@jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan.

Område: Stockholm
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: HeltidAnsök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Programcontroller till offentlig förvaltning