Jurek Bemanning

PRI Pensionsgaranti söker junior bolagsjurist

Om PRI

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt kreditförsäkringsbolag som ägs av de försäkrade kundföretagen, vilka utgörs av börsens stora och medelstora bolag. Vi arbetar med näringslivets pensioner, bland annat ITP-planen. Våra tjänster omfattar kreditförsäkring, aktuariella tjänster och pensionsadministration samt information och utbildning inom pension i egen regi. Totalt uppgår PRI Pensionsgarantis försäkringsansvar till strax över 300 miljarder kronor. PRI Pensionsgaranti har två dotterbolag, PRI Stiftelsetjänst och PRI Pensionstjänst.

 

Företagskulturen kännetecknas av det lilla företaget med stora ambitioner, utrymme för påverkan och goda möjligheter till utveckling. Initiativkraft, samverkan och långsiktighet är de värderingar vi står för. PRI har cirka 100 anställda och har kontor centralt i Stockholm och Göteborg.

 

PRI befinner sig i ett dynamiskt skede med fortsatt regelverksutveckling samtidigt som vi har nya affärer och nya leverantörer. Detta påverkar hela organisationen och därför behöver vi stärka upp vår juridikavdelning med en till jurist.

 

 

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist hos oss kommer du arbeta brett gentemot hela organisationen med varierande arbetsuppgifter. Du kommer att hantera vitt skilda frågor såsom regulatoriska frågor och bolagsrätt för såväl försäkringsbolag och värdepappersbolag, säkerhets- och obeståndsrätt samt avtalsrätt.  I rollen ingår också viss administration i förhållande till utställda säkerheter.

 

Tjänsten innebär ett nära samarbete med  kreditförsäkringschef och kreditanalytiker samt andra avtalsansvariga i organisationen . Du får därmed stor möjlighet att lära känna hela PRI:s verksamhet. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:

 

  • Juridisk rådgivning och information till intressenter inom hela koncernen;
  • Upprätta/granska avtal och andra juridiska dokument;
  • Lagstiftningsbevakning och analyser, rättsutredningar;
  • Framtagande och uppdatering av interna styrdokument för verksamheten;
  • Bistå vid anmälningar/ansökningar gentemot myndigheter såsom Finansinspektionen, samt
  • Ansvara för att säkerhetshandlingar såsom företagsinteckningar, borgen och bankgarantier hanteras korrekt och uppfyller legala formkrav.

Du tillhör en juristavdelning som består av sammanlagt fyra jurister, inkl chefsjuristen, och en assistent.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat ett till två år på advokatbyrå och/eller bolag. Erfarenhet från finansbranschen, gärna bank, är meriterande. Du har ett stort intresse för förmögenhetsrätt och sakrätt. Som person är du nyfiken och positiv, social och pålitlig. Du har stor samarbetsförmåga och är bra på att skapa goda relationer både internt och externt. Samtidigt är du analytisk och strukturerad, med en hög grad av självständighet och planeringsförmåga. Eftersom vi är en liten och effektiv organisation är det viktigt att vi alla är prestigelösa och flexibla och villiga att hjälpa till där så behövs för att säkerställa våra leveranser såväl internt som mot kund eller andra intressenter.

 

 

Du erbjuds

Du blir en del av kvalificerat juristteam på en dynamisk arbetsplats där vi arbetar tillsammans för att uppnå våra gemensamma mål. Som junior jurist får du en unik möjlighet att komma in i försäkringsbranschen och du kommer arbeta med och lära dig av seniora och erfarna kollegor. Kontoret är beläget i fina och ljusa lokaler i centrala Stockholm.

 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar PRI med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

 

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

 

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

 

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb PRI Pensionsgaranti söker junior bolagsjurist