Jurek Bemanning

Personalchef till Alingsås kommun

Om arbetsplatsen

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

 

Vi söker dig som är engagerad att driva utveckling inom hela personalområdet samtidigt som du är mån om att förankra arbetet på vägen. Med din ledning vill vi möta utmaningar inom digitalisering som ställer krav på nytänkande och fortsätta vårt arbete med säkra Alingsås kommuns kompetensförsörjning på kort och lång sikt.

 

HR-avdelningen består idag av ca 25 medarbetare och två enhetschefer. Under 2019 kommer medarbetare inom HR-organisationen att samlas i en gemensam central stödorganisation på kommunledningskontoret. Du kommer att leda och forma organisationen för HR tillsammans med förvaltningsledningen.

 

 

Arbetsuppgifter

Som personalchef fyller du en nyckelfunktion i det värdeskapande och verksamhetsnära HR-stödet, där HR agerar både strategisk och operativ förändringspartner samt som specialist och support till verksamheten inom samtliga HR-processer. Personalchefen arbetar i nära samverkan med förvaltningsledning, chefer, personalorganisationer och förtroendevalda.

 

Genom din strategiska ledningsförmåga och ditt systematiska arbetssätt skapas och utvecklas kommunens plattformar för lönebildning, arbetsmiljö, ledarskap och medarbetarskap. Sammantaget bidrar detta till att stärka vårt arbetsgivarvarumärke och Alingsås kommun som en attraktiv arbetsgivare. Väsentligt är att du aktivt arbetar för att verkställa och utveckla kommunens arbetsgivarpolitik och leder arbetet utifrån politikens mål och framtidens utmaningar som du har en god inblick i.

 

Alingsås kommun genomgår nu en spännande förändringsresa. Du kommer i denna roll vara med och forma den nya organisationen samt hitta nya vägar att gå för att effektivisera och förbättra i nära samarbete med kommunledning.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning, flera års ledarerfarenhet som personalchef och erfarenhet av övergripande avtals- och arbetsrättsliga förhandlingar. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet och kunskap om hur en politisk styrd verksamhet fungerar.

 

Du är arbetsgivarrepresentant i kommunövergripande förändringsarbete och förhandlingar. Det kräver en trygg ledare som skapar relationer och har lätt för att skapa delaktighet och inspirera andra. Det kräver också vana att tala inför grupper och goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

 

För dig är det självklart att tänka utifrån ett strategiskt och analytiskt helhetsperspektiv. Du kan kommunicera så att andra förstår och exempelvis förklara hur frisktal, arbetsglädje och bemanningsplanering även påverkar organisationens ekonomiska resultat. Vidare har du ett stort digitalt intresse och du har tidigare arbetat med förändringsarbete.

 

 

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Alingsås kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Holmberg på 031 - 712 83 44 eller maria.holmberg@jurek.se

 

Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se

 

Vi tar inte emot ansökningar via mail.

 

Område:
Alingsås
Västra Götalands län

 

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

 

Kontakt:
Maria Holmberg
maria.holmberg@jurek.se

 

 

 

Ansök nu

 

Ansök snarast . Arbetsort : Alingsås

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Personalchef till Alingsås kommun