Jurek

Pensions- och försäkringsexpert till Fremia

Vill du vara en del av en dynamisk och inflytelserik organisation som gör skillnad?

Just nu söker vi en erfaren, strategisk och pedagogisk expert på pensioner.

 

Hos Fremia får du vara med och bidra till att Sveriges kooperativa och idéburna organisationer får ett tryggt arbetsliv och en bra pension. Vill du vara med på vår resa? Sök tjänsten redan idag!

 

Som Fremias pensions- och försäkringsexpert har du en nyckelroll. Du arbetar nära medlemsorganisationernas experter, förhandlare och förtroendevalda samt i nära kontakt med andra parter på arbetsmarknaden inklusive partsägda bolag. Du bistår medlemsorganisationerna med specialistkompetens och rådgivning inom sakområdet pension.

 

I arbetsuppgifterna ingår att:

• Delta som expert vid förhandlingar: Spela en nyckelroll i att utveckla och förbättra kollektivavtalade pensioner och försäkringar som tryggar framtiden för tusentals medarbetare.

• Tolka, vårda och tillämpa överenskommelser och avtal: Använd din expertis för att säkerställa att pension- och försäkringsavtal implementeras korrekt och effektivt.

• Representera Fremia: Ta plats i viktiga nämnder, styrelser och samverkansgrupper och driv våra intressen framåt på högsta nivå.

• Förvalta Fremias försäkringslösningar: Arbeta med upphandling av förvaltare och säkerställ att våra medlemmar får bästa möjliga villkor.

• Samordna pensionsexperter: Samarbeta nära med medlemsorganisationernas experter för att utveckla och stärka Fremias ståndpunkter inom pensionsområdet.

• Bevaka och analysera lagstiftning: Håll dig uppdaterad om ny lagstiftning och se till att våra medlemmar alltid är i framkant.

• Påverka genom utredningar och remissvar: Delta i viktiga utredningar, skriv remissvar och för Fremias åsikter framåt i olika forum.

• Stödja medlemsorganisationer: Hjälp till att bygga och upprätthålla kunskap om pensioner och våra avtal bland våra medlemsorganisationer.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har djup kunskap om det svenska socialförsäkringssystemet och förstår hur lagstadgade och kollektivavtalade system kompletterar varandra. Har du dessutom sakkunskap om tjänstepension och kollektivavtalade försäkringar är det ett stort plus.

 

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är pedagogisk, prestigelös och skicklig på samverkan och nätverkande. Du har en strategisk analysförmåga och kan anpassa ditt arbetssätt och din kommunikation till olika mottagare. Du förstår förhandlingsarbete och kan navigera smidigt i dessa sammanhang.

 

Vi letar efter dig som är nyfiken, samarbetsorienterad och alltid vill hjälpa dina kollegor och våra medlemmar. Du tänker nytt, är strukturerad, ansvarstagande och lösningsorienterad. Din motivation ligger i att öka tryggheten på arbetsmarknaden och att bidra till utvecklingen av den svenska arbetsmarknadsmodellen.

 

Du har en akademisk examen inom samhällsvetenskap, juridik, ekonomi eller motsvarande kunskaper. Du har kvalificerad och relevant arbetslivserfarenhet från partsvärlden eller från arbete inom myndighet, politik eller relevant organisation.

 

Du erbjuds

Fremia befinner sig på en utvecklingsresa med målet att bli ännu starkare för våra medlemmar.

 

Vi erbjuder en inkluderande och dynamisk arbetsmiljö, med stort engagemang och initiativkraft. Vårt trevliga kontor ligger centralt vid Mariatorget och möjlighet till hybridarbete finns.

 

Fremia omfattas av kollektivavtalet "Tjänstemän inom civilsamhället" och erbjuder friskvård, subventionerad lunch och flexibla arbetstider. Vi har en positiv kultur där varje medarbetare bidrar till kontinuerlig utveckling, samarbete och lärande.

 

I den här processen samarbetar Fremia med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström marie.kallstrom@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan (CV och personligt brev) så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Om verksamheten

Fremia är en ideell förening med uppdraget att tillvarata och främja våra medlemmars gemensamma intressen som arbetsgivare. Vår inriktning är kooperativa och värderingsstyrda företag, idéburen välfärd och civilsamhällets organisationer. Vi strävar efter att bidra till ett demokratiskt samhälle där delaktighet och engagemang är i centrum.

 

Vår organisation är rotad i våra grundvärderingar: trygghet, nyskapande och mångfald. Vi erbjuder en varm, inkluderande och dynamisk miljö med stort driv och initiativkraft. Vi blir aldrig fullärda och delar generöst med oss av vår kunskap till varandra. Du kommer att arbeta tillsammans med 40 kompetenta och engagerade kollegor.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 maj

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Pensions- och försäkringsexpert till Fremia