Jurek

Patentingenjör till Greenworks utvecklingscenter i Jönköping

Till vårt forsknings- och utvecklingscenter i Jönköping söker vi en erfaren patentingenjör. Vill du utvecklas, jobba tvärfunktionellt, växa och se tydliga resultat av ditt arbete – då passar du säkert in i vårt växande team!


Om verksamheten
Vi är ett ungt företag som ligger i framkant i en värld där vi lämnar fossila bränslen och elsladdar bakom oss. Vi är specialister på batteridrivna trädgårdsverktyg, mest kända under varumärket Greenworks. Bakom varumärket står Globe Group med globalt huvudkontor i Kina och dotterbolag runt om i världen. Vi är stolta över vår breda kunskap och erfarenhet inom allt från forskning och utveckling till produktion. Det gör att vi kontrollerar hela flödet och garanterar hög effektivitet, kvalitet och möjlighet att möta våra kunders behov.

Sedan uppstarten i Sverige hösten 2016 har vi vuxit kraftigt och är nu cirka 70 medarbetare i Sverige fördelade på vårt Europakontor i Malmö och vårt utvecklingscenter i Jönköping.


Arbetsbeskrivning
I Jönköping är vi ett härligt gäng som jobbar med avancerad produktutveckling i allt från koncept till färdig produktleverans. Hit söker vi nu en erfaren patentingenjör som ska stötta utvecklingsteamet. Du arbetar nära projekten och identifierar ny teknologi där du sedan driver arbetet med att skydda och säkra investeringar i immateriella tillgångar.

Du kommer att:
• Vara en nyckelperson i utformningen och utvecklingen av en global IP-funktion i företaget.
• Delta aktivt i möten och workshops med utvecklingsteamet.
• Driva arbetet med patentansökningar.
• Agera support till organisation för frågor inom patent och teknisk expertis kopplade till patent.
• Samordning och bevakning av konkurrenters IP rättigheter.
• Försvara företagets IP rättigheter vid eventuellt intrång i samarbete med ombud.
• Regelbunden rapportering av IP-portfölj och patentstrategi.


Vem är du?
Du har en masterutbildning inom elektronik, teknisk fysik eller datateknik. Vi ser det som meriterande om du har klarat European Qualifying Examination (EQE).

Du har minst 5 års erfarenhet från arbete med patent hos industribolag, gärna med konsumentprodukter. Du har mycket god kunskap om patentprocessen, från idé till beviljat patent. Du har kunskap inom olika patentförfaranden och erfarenhet av konkurrensövervakning inom IP.

Du är en analytisk och ödmjuk problemlösare som gillar att jobba i team. Du är noggrann och detaljorienterad men har samtidigt förmågan (och intresset) att se helheten, med fokus på kundnytta. Du trivs i en internationell och entreprenörsdriven miljö och har en mycket god kommunikationsförmåga. Du är flytande engelska i tal och skrift.


Du erbjuds
Hos oss kommer du till en kultur med stark framåtanda, engagemang och sammanhållning. Vi tror på frihet under ansvar och på att ha roligt tillsammans. I vårt team finns medarbetare från flera olika länder och kulturer. Vi har ett gemensamt intresse i ny teknik och att utveckla produkter med maximal kundnytta.

I rollen som patentingenjör får du en nyckelroll i vår organisation där vi ger dig stort förtroende och mycket ansvar.


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Globe Group Europe (Globgro AB) med Jurek varpå du vid frågor om tjänsten är välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Garding Lindstrand via frida.garding.lindstrand@jurek.se eller 0707-64 86 40 för frågor.

Urvalsprocessen sker löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR.
 
Område: Jönköping
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: HeltidAnsök nu


 

Ansök snarast . Arbetsort : Jönköping . Publicerat : 9 november

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Patentingenjör till Greenworks utvecklingscenter i Jönköping