Jurek

Paralegal till AMF Fonder

Är du en nyfiken, engagerad och ansvarstagande administratör som har erfarenhet av och ett stort intresse för bolagsrättsliga frågor? Trivs du i en familjär och prestigelös organisation där du får ta ett stort ägandeskap för de bolagsadministrativa processerna? Då kan rollen som Paralegal hos AMF Fonder vara rätt tjänst för dig!

 

AMF Fonder är ett helägt dotterbolag till AMF Tjänstepension AB. På fondbolaget är vi idag ca 65 personer och sitter i trevliga lokaler, tillsammans med moderbolaget, i centrala Stockholm. Med sammanlagt fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 750 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden.

 

Nu söker vi en Paralegal till vår stabsfunktion, är du vår blivande kollega?

 

Om rollen

Som Paralegal kommer du att ha en koordinerande och central funktion inom stabsavdelningen där du ansvarar för att utföra och stötta verksamheten med kvalificerade bolagsadministrativa uppgifter. Du rapporterar till Stabschefen och kommer främst att avlasta och arbeta tätt med denna samt bolagsjuristerna.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar;

• att utföra kvalificerad administration kring styrelsearbetet, interna styrdokument, myndighetsärenden och bolagets ägararbete

• att hantera uppgifter inom regelefterlevnad såsom kund- och uppdragshantering och KYC-processer

• dokumenthantering mot bland annat myndigheter och utländska motparter

• att förbereda presentationer samt föra protokoll vid möten

• att effektivisera arbetssätt och skapa struktur i olika system

 

Rollen är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på sex månader. Tjänsten är baserad på AMF:s trevliga kontor på Klara Södra Kyrkogata i centrala Stockholm. Då vi har ett tätt samarbete och är måna om att bygga en stark företagskultur så utförs arbetet i huvudsak på kontoret.

 

Läs gärna mer om hur det är att arbeta på AMF: https://www.amf.se/om-amf/det-har-ar-amf/jobba-hos-amf/ 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en paralegalutbildning, ekonomiutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har en god juridisk förståelse, ett stort intresse för bolagsrätt samt flera års erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete i en assisterande och koordinerande roll med en hög servicenivå. Vidare har du mycket goda kunskaper i Officepaketet, Teams och SharePoint och behärskar väl såväl svenska som engelska, i både tal och skrift.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att bli framgångsrik i rollen har du ett starkt engagemang, en god kommunikativ förmåga samt en hög servicekänsla där du är van vid att hålla en hög kvalitet i allt du gör. Du har ett strukturerat, lösningsorienterat och proaktivt arbetssätt med en förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Samtidigt som du är noggrann kan du lyfta blicken och fokusera på det som behöver prioriteras. Vidare är du ansvarstagande och trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Med anledning av verksamhetens karaktär är du bra på att skapa förtroende och uppvisar en hög integritet i hanteringen av olika ärenden.

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AMF Fonder med Jurek Rekrytering & Bemanning. Du söker tjänsten via annonsen och vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Strååt på cecilia.straat@jurek.se alt 076-002 69 75 eller Researcher Nina Hallin på nina.hallin@jurek.se.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 maj

Kategorier : Juridik Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Paralegal till AMF Fonder