Jurek

Organisationssekreterare till Svenska Läkaresällskapet

Vill du ha ett stimulerande och omväxlande jobb? Vill du arbeta i en intresseorganisation som verkar för bättre hälsa och sjukvård i samhället? Då kan tjänsten som organisationssekreterare hos Svenska Läkaresällskapets (SLS) vara något för dig.

 

SLS är läkarkårens oberoende och vetenskapliga professionsorganisation – en ideell, partipolitiskt och fackligt obunden förening. SLS syfte är att verka för förbättrad hälsa och sjukvård i samhället. Det gör vi genom att dela ut forskningsanslag och priser, arrangera kurser och program samt bedriva aktivt påverkansarbete. SLS består centralt av nämnden, kansliet, 4 delegationer samt ett antal kommittéer och arbetsgrupper. SLS har 20 000 föreningsanknutna medlemmar och 6 000 individuella medlemmar, indelade i 40 medlemsföreningar, 26 sektioner, 19 associerade föreningar och 9 lokala läkarsällskap.

 

I SLS hus på Klara Östra Kyrkogata 10 i centrala Stockholm finns kansliet med i dag 12 medarbetare. Kansliet ansvarar för SLS organisation, ekonomi, hus- och konferensverksamhet, utrednings- och policyarbete, kommunikation samt administration. Vi bistår även våra förtroendevalda med stöd och sakkunskap.

 

 

Arbetsuppgifter

Organisationssekreteraren ansvarar för stödet till ledningen och arbetet med den demokratiska strukturen. Hen har ett övergripande ansvar för administrativa rutiner och för fullmäktige, nämndens och arbetsutskottets sammanträden och andra demokratiska möten samt är kontaktperson gentemot föreningarna och bereder stadgefrågor inom organisationen.

 

Som organisationssekreterare kommer du bland annat att:

• Bereda ärenden, föredragningslistor och protokoll för SLS demokratiska organ såsom fullmäktige, nämnd och arbetsutskott

• Projektleda och organisera hela arrangemanget kring SLS fullmäktige

• Ansvara för och organisera andra typer av interndemokratiska arrangemang såsom SLS ordföranderåd

• Ansvara för och kontinuerligt vårda SLS stadgar

• Ansvara för att personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR inom organisationen

• Ansvara för en effektiv och användarvänlig dokument - och ärendehantering inom organisationen, som att ta fram rutiner

• Ge stöd och råd till SLS medlemsföreningar i föreningsjuridiska frågor m.m.

• Vara "superuser" och internutbildare för SLS administrativa verksamhetssystem.

 

Arbetet som organisationssekreterare innebär att hantera stort som smått. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga medarbetare på kansliet.

 

 

Vem är du?

Du har erfarenhet av arbete med kvalificerat ledningsstöd och styrprocesser i en komplex organisation.

 

Övriga formella krav är:

• Juristexamen eller motsvarande utbildning på akademisk nivå

• Dokumenterad erfarenhet av att samordna eller leda kvalificerade utvecklingsprojekt och organisationsförändringar

• Goda kunskaper i svenska och engelska samt förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

 

Erfarenhet av arbete i en förtroendemannastyrd organisation är meriterande. Det är också en fördel om du har erfarenhet av arbete med vårdprofessioner och/eller professionsfrågor.

 

Som person är du ansvarsfull, prestigelös, positiv och noggrann. Du är kommunikativ och trivs med att ha många kontaktytor, både internt och externt. Vidare är du initiativtagande, har en god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt.

 

SLS värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

 

 

Du erbjuds

Du erbjuds en intressant roll med omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande miljö. Kontoret är centralt beläget i Stockholm.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar SLS med Jurek. Då tjänsten ska tillsättas snarast kommer urvalsprocessen att ske fortlöpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt, telefon 0766 33 14 40. Du söker tjänsten via www.jurek.se

 

Varmt välkommen med din ansökan.

 

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 mars

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Juridik Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Organisationssekreterare till Svenska Läkaresällskapet