Jurek

Ombudsman med avtalsansvar till Sveriges Ingenjörer

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

 

Nu har du chansen att bli en del av ett starkt fackförbund som står i centrum av den svenska arbetsmarknaden då vi utökar förhandlingsteamet med ytterligare en ombudsman! Den här rollen är en del av förhandlingsenheten Tjänstesektor, som efter denna utökning kommer att bestå av 14 ombudsmän.

 

Arbetsbeskrivning

Rollen som ombudsman på Sveriges Ingenjörer innefattar huvudsakligen områdena förhandling, rådgivning och utbildning. Det innebär att en stor del av arbetet utgörs av att företräda medlemmar och förbundet i förhandlingar med arbetsgivare och att ge kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda i frågor som rör arbetslivet. I rollen ingår också att hålla utbildningar och seminarier och du kan också komma att ingå i olika typer av projekt och utvecklingsarbeten.

 

Som ombudsman inom förhandlingsenheten Tjänstesektor har du även avtalsansvar för minst ett centralt kollektivavtal, vilket innebär att du har en drivande och aktiv roll vid kollektivavtalsförhandlingar samt att du ansvarar för kontakter med medparter och motparter inom avtalsområdet. Avtalsansvaret kan i vissa fall även innebära samarbete med samverkande akademikerförbund. Rollen som ombudsman innebär ett stort eget ansvar samtidigt som det finns goda möjligheter till att utbyta erfarenheter och rådfråga kollegor i samma roll som du. Du kommer att ha samarbeten med andra ombudsmän på förbundet och du kommer också att ha tät kontakt med rådgivarna och förbundsjuristerna.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en jurist- eller personalvetarexamen eller annan relevant akademisk examen där arbetsrätten då är en del av utbildningen. Du har flera års erfarenhet av förhandlingsarbete i en ombudsmannaroll eller motsvarande på en arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation. Du har även deltagit aktivt i centrala avtalsförhandlingar, samt har praktisk erfarenhet av att stötta och utbilda förtroendevalda i deras roll och uppdrag. Vidare är du väl insatt i partsförhållandena på arbetsmarknaden, har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt samt goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

Som person är du en pragmatisk problemlösare med gott omdöme. Samtidigt som du är van vid att ta eget ansvar och att arbeta självständigt, är du en prestigelös lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper. Då rollen innefattar många olika kontaktytor ser vi också att du är förtroendeingivande och har lätt för att skapa goda relationer. Vidare är du trygg i dig själv och har en god pedagogisk förmåga.

 

Du erbjuds

Du erbjuds ett varierande och stimulerande arbete i en dynamisk miljö där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Som medarbetare på Sveriges Ingenjörer är du med och stöttar en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper, ingenjörerna. Då Sveriges Ingenjörer är en central avtalspart inom många stora områden kommer du till ett förbund i centrum av den svenska arbetsmarknaden.

 

Det är högt i tak och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. Rollen som ombudsman innebär stort eget ansvar för dina egna ärenden i kombination med möjligheten att rådfråga kollegor i samma roll som du. Organisationen präglas av engagemang och nyfikenhet. Gemensamt för de som arbetar här är också stoltheten över medlemmar och kollegor.

 

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder fina förmåner och som medarbetare hos oss har du möjlighet att till viss del arbeta på distans. Vi tillämpar Teknikavtalet och har därutöver lokala kollektivavtal som har upprättats på arbetsplatsen.

 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Sveriges Ingenjörer med Jurek Rekrytering & Bemanning. Du söker tjänsten via annonsen på jurek.se och eftersom urval och intervjuer kommer att ske löpande ser vi fram emot att få din ansökan så snart som möjligt. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Strååt på cecilia.straat@jurek.se alt 076-002 69 75 alternativt researcher Nina Hallin på nina.hallin@jurek.se 076-002 69 30. Under semesterperioden kan återkoppling komma att dröja något.

 

Övrigt

Fackliga företrädare är Sigrun Malm (Akademikerföreningen) samt Lotta Ljungqvist (Unionen). Båda nås via Sveriges Ingenjörers växel 08-613 80 00. På grund av semestertider så kan det ta längre tid än normalt att få kontakt/återkoppling.

 

Rollen är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Sveriges Ingenjörers kontor i centrala Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Område

Stockholm

Anställning

Tills vidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 juni


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Ombudsman med avtalsansvar till Sveriges Ingenjörer