Jurek

Nordic Trustee söker senior jurist till Stockholmskontoret

Nordic Trustee grundades för 30 år sedan och är idag den ledande aktören i Norden för oberoende agenttjänster för obligations- och lånefinansieringar. I dagsläget hanterar vi ca 3 000 pågående finansieringar med ledande nordiska och internationella företag, banker, kreditfonder och institutioner. En viktig del av vår affärsverksamhet är också att tillhandahålla digitala plattformar och annan infrastruktur till marknadsaktörer på den nordiska värdepappersmarknaden, samt finansiell marknadsdata och nordisk ESG data till nordiska investerare och banker. Vi är ett 60-tal anställda i koncernen med kontor i Norge, Sverige, Danmark, Finland och Tyskland.

 

Till vår verksamhet i Stockholm söker vi nu en senior jurist till rollen som Director, Corporate Bond & Loan Transactions.

 

Om rollen

Som Director kommer du att vara övergripande ansvarig för att hantera olika typer av nordiska och internationella obligations- och lånefinansieringar, inklusive att granska låneavtal, säkerhetsavtal och tillhörande dokumentation, hantera villkorsändringar och andra frågor som kan uppstå under uppdragens löptid, göra legala analyser och riskbedömningar avseende agentens roll och mandat samt koordinera interna arbetsströmmar med kollegor i andra teams. Vidare ingår i rollen att hantera och driva processer avseende avtalsbrott, finansiella omstruktureringar, rekonstruktioner och insolvensförfaranden.

 

Nordic Trustee är ett bolag med starkt fokus på fortsatt tillväxt och expansion och i rollen som Director ingår även att aktivt bidra i det kommersiella arbetet samt att löpande arbeta med att skapa och upprätthålla goda relationer med klienter och marknadsaktörer.

 

Du kommer att ha ett tiotal juristkollegor i Norden, varav fyra i Stockholm, och arbetet bedrivs i nära samarbete med teamen på våra övriga kontor.

 

Din bakgrund

Vi söker en affärsmässig och driven jurist med ca 4 – 10 års erfarenhet av arbete med finansiering på advokatbyrå, bank eller bolag.

 

Personen vi söker bör besitta god analytisk förmåga, ha hög service- och ansvarskänsla samt vara förtroendeingivande med intresse av att bygga och upprätthålla relationer. Vårt arbete ställer krav på ett lösningsorienterat och pragmatiskt förhållningssätt hos våra medarbetare.

 

Personlighet och sociala egenskaper värdesätts högt och för att trivas hos oss är det viktigt att du har en öppen, social och prestigelös personlighet.

 

Du erbjuds

Vår marknadsledande position ger dig förmånen att dagligen arbeta i spännande och utvecklande transaktioner med ledande banker, institutioner, advokatbyråer, kreditfonder, bolag och investerare. I rollen som Director får du bred exponering mot marknaden, vilket ger dig en unik möjlighet att bygga upp ett värdefullt nätverk inom finansbranschen.

 

Du blir direkt en viktig person i verksamheten och hos oss ser du snabbt och tydligt resultatet av din egen arbetsinsats, vilket gör arbetet stimulerande och belönande. Du får möjlighet att kombinera utmanande och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter med kommersiellt arbete, under flexibla och balanserade arbetstider. Vi erbjuder våra medarbetare attraktiva och konkurrenskraftiga villkor.

 

Vårt erfarna team i Stockholm sitter på attraktiv adress intill Stureplan och hos oss är det god stämning, stark sammanhållning och högt i tak.

 

Nordic Trustee är en del av en Ocorian group (www.ocorian.com) – en global koncern med ca 1 400 anställda i 20 länder som tillhandahåller tjänster huvudsakligen inom Capital Markets, Fund Administration och Corporate Services. På sikt finns mycket även goda interna möjligheter att bredda sig karriärmässigt och att arbeta internationellt på andra kontor.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval och intervjuer sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordic Trustee med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-0026921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Nordic Trustee söker senior jurist till Stockholmskontoret