Jurek

Nordic Trustee söker jurist till Stockholmskontoret

Nordic Trustee grundades för 30 år sedan och är i dag den ledande aktören i Norden för oberoende agenttjänster för obligations- och lånefinansieringar. Vi är ett 50-tal anställda i koncernen med kontor i Danmark, Finland, Norge och Sverige. I dagsläget hanterar vi ca 3 000 pågående finansieringar med nordiska och internationella företag, banker, kreditfonder och institutioner. Se www.nordictrustee.com för mer information.

 

Till vår verksamhet inom obligations- och lånefinansieringar i Stockholm söker vi nu en engagerad och driven jurist som vill kombinera intressanta juridiska arbetsuppgifter med kommersiellt arbete.

 

 

Om rollen

Vår marknadsledande position i Norden ger oss förmånen att dagligen arbeta med ledande banker, institutioner, advokatbyråer, kreditfonder, bolag och investerare i nordiska och internationella finansieringar. Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

 

- självständigt hantera nya uppdrag i obligations- och lånefinansieringar (bond trustee, facility agent, security agent m.m.), inklusive att granska och förhandla lånedokumentation och säkerhetsavtal,

- delta i möten med advokatbyråer, banker, investmentbanker och låntagare i samband med förhandlingar, struktureringar och utbetalningar av lån,

- hantera löpande frågor som uppkommer i befintliga uppdrag avseende exempelvis ändringar/eftergifter av avtalsvillkor, omröstningar, rapporteringar av nyckeltal och avtalsbrott, och

- hantera processer avseende finansiella omstruktureringar, rekonstruktioner och insolvensförfaranden.

 

Rollen erbjuder även stora möjligheter att arbeta kommersiellt med affärsutveckling, marknadsföring/nätverkande och interna projekt (ofta med fokus på utveckling av digitala produkter). Arbetet sker i nära samarbete med kollegor i andra team på kontoren i övriga Norden.

 

 

Din bakgrund

Vi söker en engagerad och driven jurist med några års erfarenhet av arbete med finansiering på advokatbyrå, bank eller bolag. Personen vi söker bör besitta god analytisk förmåga, ha hög service- och ansvarskänsla samt vara förtroendeingivande med intresse av att bygga och upprätthålla relationer. Vårt arbete ställer krav på ett lösningsorienterat och pragmatiskt förhållningssätt hos våra medarbetare.

 

Personlighet och sociala egenskaper värdesätts högt och för att trivas hos oss är det viktigt att du har en öppen, social och prestigelös personlighet.

 

 

Du erbjuds

Nordic Trustee har en central och framträdande roll på den nordiska värdepappers- och lånemarknaden. Hos oss får du bred exponering mot externa marknadsaktörer vilket ger dig en unik möjlighet att bygga upp ett värdefullt nätverk inom finansbranschen. Vi är ett stabilt och välorganiserat företag med höga ambitioner om fortsatt tillväxt och med stort fokus på geografisk expansion och utveckling av tjänsteutbud och digitala produkter.

 

På Stockholmskontoret (beläget på en attraktiv adress intill Stureplan) är vi ett litet och ambitiöst team med god sammanhållning och högt i tak. Du blir en viktig person i verksamheten och hos oss ser du snabbt och tydligt resultatet av din egen arbetsinsats, vilket gör arbetet stimulerande och belönande. Du får möjlighet att kombinera kvalificerade juridiska arbetsuppgifter med kommersiellt arbete, under flexibla och balanserade arbetstider och till konkurrenskraftiga villkor.

 

Nordic Trustee är sedan 2021 en del av en Ocorian group (www.ocorian.com) – en global koncern med ca 1 400 anställda som tillhandahåller tjänster huvudsakligen inom Capital Markets, Fund Administration och Corporate Services i 20 länder. På sikt finns goda interna möjligheter att bredda sig karriärmässigt och att arbeta internationellt på andra kontor.

 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-109585 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 1 september

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Nordic Trustee söker jurist till Stockholmskontoret