Jurek

Mer söker bolagsjurist

Mer är en europeisk laddoperatör för elbilar som b la ägs av Statkraft, Europas största producent av förnybar energi. Vår mission är att göra elektrisk mobilitet enkel och tillgänglig för alla för att driva omställningen till elektrifierat. Detta gör vi genom att kombinera vår omfattande expertis inom förnybar energi och elektrisk mobilitet. Förutom ett landsomfattande och ledande nätverk för publik laddning i Sverige erbjuder vi lösningar för laddning hemma, på arbetsplatsen, för fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, transportbolag och offentlig sektor.

 

Vi expanderar vår interna Legal-avdelning och söker nu en entusiastisk och affärsorienterad bolagsjurist till vårt kontor i Helsingborg!

 

Arbetsbeskrivning

Som bolagsjurist på Mer kommer du att ge juridiskt stöd till interna intressenter inom ett brett spektrum av juridiska frågor och stödja den kontinuerliga utvecklingen av vårt compliance-program i Sverige. Du kommer att samarbeta nära alla delar av verksamheten, förstå deras kommersiella mål och ge rådgivning som balanserar juridiska krav med affärsmålen. Till stor del kommer du att förhandla kommersiella avtal, inklusive ramavtal för inköp inom hela koncernen. Du kommer också att arbeta med att granska villkor vid offentliga och privata upphandlingar, förvärv av markrättigheter samt ge råd i olika regelefterlevnadsfrågor, till exempel inom anti-korruption och konkurrensrätt. Dina uppgifter kommer också att inkludera arbete med tvister och bolagsformalia i Sverige.

 

Rollen är placerad på vårt kontor i Helsingborg, möjlighet finns att någon/några dagar i veckan arbeta från vårt kontor i Malmö eller hemifrån. Du rapporterar till Head of Legal, Compliance and Data Protection, som är baserad i UK.

 

Vem är du?

Vi söker dig med en svensk juristexamen och minst två års erfarenhet av att arbeta med kommersiella avtal, antingen på en affärsjuridisk advokatbyrå eller i en bolagsjuristroll. Du är duktig på att upprätta och förhandla avtal och du har förmågan att ge tydlig och praktisk juridisk rådgivning till icke-jurister. För att lyckas i rollen behöver du kunna hantera flera uppgifter och prioritera effektivt. Som person är du en problemlösare med en kommersiell grundinställning. Du är anpassningsbar, proaktiv och trivs med att arbeta självständigt såväl som i team. Utmärkta kommunikationsfärdigheter, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska är ett krav.

 

Du erbjuds:

Som bolagsjurist på Mer har du en spännande och viktig roll på ett innovativt och dynamiskt bolag. Du blir en del av ett engagerat och kunnigt Legal-team och du kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med alla delar av vår svenska verksamhet, och den bredare Mer-koncernen. Varmt välkommen till oss och var med på vår resa mot en renare framtid!

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Mer med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076-002 69 21 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

 

Om verksamheten

Mer Sweden AB grundades år 2015 och är en av de ledande laddoperatörerna i Sverige. Mer Sweden ägs av Statkraft, Öresundskraft, Jämtkraft och Tekniska verken i Linköping. Vårt svenska huvudkontor är beläget i Helsingborg och vi har även kontor i Stockholm och Malmö. För närvarande är vi strax under 50 passionerade medarbetare.

 

Mer-koncernen består av e-mobilitetsföretag i Norge, Sverige, Tyskland, Österrike och Storbritannien, och har visionen att bli den bästa och mest kundfokuserade laddoperatören för elbilar i Europa. För mer information, besök gärna https://se.mer.eco.

 

Område

Helsingborg

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Helsingborg . Publicerat : 9 februari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Mer söker bolagsjurist