Jurek Bemanning

MCL söker driven jurist-trainee

Om MCL:

MCL står för Markets & Corporate Law och vi är juristfirman som ingår i ATS Finans AB tillsammans med AktieTorget och Sedermera Fondkommission, vilket innebär att vi arbetar med en rad olika intressanta juridiska frågeställningar från deras verksamheter. Därutöver har vi en mängd spännande bolag och aktörer i finansbranschen som kunder. MCL med sin unika spetskompetens inom den finansiella sektorn söker nu en ny kollega som kan delta i vår expansiva resa. Som jurist hos oss ingår du i ett drivet team av jurister med olika bakgrund och erfarenheter. Vi erbjuder dig en spännande roll med varierande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta i aktiemarknadens centrum tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. I rollen kommer du att arbeta med värdepappers-, börs- och bolagsrättsliga frågeställningar, i många fall rättsutredningar, men även sedvanlig corporate finance-relaterad juridik.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta med flera spännande juridiska frågeställningar, bland annat från AktieTorget och Sedermera Fondkommission. Tjänsten innebär således en fantastisk möjlighet att få vara med i olika ärenden och projekt och få insyn i juridiken som styr en finansiell rådgivare och en marknadsplats.

Inledningsvis kommer du arbeta med enklare arbetsuppgifter men förväntas att utvecklas snabbt med utökat ansvar och självständigt juristarbete. Du kommer bland annat att arbeta med kommunikation med företrädare för olika bolag, aktieägare och börsmedlemmar samt vara delaktig i rättsutredningar inom börs- och bolagsrätt. Arbetet kommer även att inbegripa ärenden av avtalsrättslig karaktär bland annat i form av upprättande av avtal och tolkning av avtal samt deltagande vid olika avtalsförhandlingar. Du kommer dessutom att få möjlighet att arbeta med regelefterlevnad och intern styrning av verksamheten (Corporate Governance).

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har juristexamen eller motsvarande, är i slutet av juristutbildningen eller har ett par års arbetslivserfarenhet som jurist men framför allt en extremt engagerad och driven personlighet! Vi gillar högt tempo och ambitiösa anställda där hårt arbete verkligen premieras! MCL har sammanfogat byråvärlden och den klassiska bolagsjuristtjänsten till något nytt, en professionell juristbyrå. MCL befinner sig i en positiv och utmanande utvecklingsfas och söker därmed anställda som brinner för kreativitet och som kan känna sig stolta över att tillsammans med MCL kunna leverera högkvalitativa tjänster och legal trygghet samt nytänkande till finansbranschens aktörer.

Om du är tingsmeriterad, studerat ekonomi eller fördjupningskurser (inkl. examensarbete) inom värdepappers-, börs- eller aktiebolagsrätt är detta meriterande. Erfarenhet från arbete på Finansinspektionen eller värdepappersinstitut är särskilt meriterande. Du är en god kommunikatör både i tal och skrift, på både svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk och noggrann. Som person är du ambitiös, driven och har ett stort intresse för näringslivet och värdepappersmarknaden. Du är en person som tycker om att ta eget ansvar och vet vad det innebär att arbeta i högt tempo under tidspress.

Du erbjuds:

Du blir en del av ett expansivt företag, där du får chansen att arbeta och utvecklas på hög nivå i en positiv och snabbrörlig arbetsmiljö! Du erbjuds generösa förmåner och du kommer att få ta del av en arbetsplats där det är högt i tak.

Tjänsten är en traineeanställning, med start omgående enligt överenskommelse, under ett år med möjlighet att tjänsten därefter övergår till en tillsvidareanställning.

I denna rekrytering samarbetar MCL med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Karin Thorstensson på telefon: 073-980 69 27 eller karin.thorstensson@jurek.se 

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Du är varmt välkommen att söka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi ser fram emot att höra från dig redan idag!

Sista ansökningsdag:

Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Om Jurek

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR/Administration samt marknad och management.

 

Område:
Malmö
Skåne län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Karin Thorstensson
karin.Thorstensson@jurek.se

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 26 juli . Arbetsort : Malmö

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb MCL söker driven jurist-trainee