Jurek

Lund stift söker HR-generalist

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 108 församlingar och pastorat och fler än 500 kyrkor. Stiftskansliet ska främja och ha tillsyn över församlingarna och pastorat, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.


Tjänstens innehåll
I rollen som HR-generalist ansvarar du både för det operativa och det strategiska HR-arbetet på stiftskansliet. Tjänsten innehåller många olika delar så som arbetsrätt, arbetsmiljö, fackliga förhandlingar, rekrytering, lönerevision, rehabilitering och kompetensutveckling. Stora delar av arbetet består av rådgivning och utbildning inom arbetsrätt och arbetsmiljö.


Kvalifikationskrav
För att vara aktuell för tjänsten krävs att du har examen från PA-programmet eller motsvarande. Du har minst 3-5 års erfarenhet av brett, självständigt och professionellt HR-arbete.

Vi söker dig som är självgående med förmåga till strategiskt tänkande för att jobba proaktivt med att förbättra våra processer och rutiner. Du trivs med att vara ett coachande stöd åt chefer och medarbetare.

Du är bra på att bygga förtroendefulla relationer, är kommunikativ och trygg i att arbeta rådgivande. Vidare är du prestigelös, noggrann, drivande och har ett strukturerat arbetssätt. Som person har du hög integritet, gott omdöme och lätt för att samarbeta.

Vi ser att du har en fördjupad kunskap och erfarenhet av det systematiska arbetsmiljöarbetet och därmed även kan bistå församlingarna med din kompetens. Önskvärt att du är förtrogen/med erfarenhet av att arbeta i en förtroendemannaledd organisation. Du är bekväm med att företräda Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Din ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Lund stift med Jurek, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan, dvs CV och personligt brev, så snart som möjligt via www.jurek.se. Vi accepterar inte ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mia Bailey på telefonnummer 0707-91 39 80 alternativt via mail: mia.bailey@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
 
Område: Lund
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: HeltidAnsök nu
 

Ansök snarast . Arbetsort : Lund . Publicerat : 30 april

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Lund stift söker HR-generalist