Jurek

Kronans Apotek söker DPO

Följ med på en unik förändringsresa med apoteksbranschens nya aktör som består av Apoteksgruppen och Kronans Apotek som tillsammans kommer fortsätta sin resa under varumärket Kronans Apotek. Tillsammans är vi Sveriges tredje största aktör med flest apotek runt om i hela landet samt en e-handel. Genom att behålla det bästa från båda företagen är vi starkare, smartare och en modig utmanare i branschen. Tycker du att detta låter lika spännande som vi gör? Härligt - häng med på resan!

 

Vi söker nu en Data Protection Officer till det nya företaget! Genom att bland annat informera och utbilda organisationen med din expertis inom GDPR, har du en viktig roll i vår nya organisation i vår strävan att bli ledande i branschen. Motiveras du av förändringsarbete och en stor portion fart och fläkt? I så fall tror vi att denna roll är något för dig!

 

Din roll

Som Data Protection Officer, DPO, kommer du primärt att arbeta med att självständigt säkerställa att verksamheten arbetar i linje med dataskyddsförordningen. Du kommer att vara vår kontaktperson vid utredningar och bedöma risker, exempelvis genom en risk -och konsekvensanalys. I rollen ingår bland annat följande ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 

- Informera, utbilda och ge råd till medarbetare vars arbetsuppgifter påverkas av skyldigheterna enligt dataskyddsförordningen

- Kontrollera efterlevnaden av de krav som ställs på hantering av personuppgifter

- Ge råd vid bedömningar av ny/ändrad personuppgiftsbehandling

- Att vara kontaktperson till IMY och registrerade

 

Du rapporterar till Head of Legal, och välkomnas till vårt nya fina kontor i Stadshagen.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk juristexamen och minst fem års arbetslivserfarenhet varav ett par år med inriktning dataskydd. Du kan ha arbetat på bolag och/eller advokatbyrå, det viktiga är att du har god kunskap om dataskyddsförordningen och hur den tillämpas.

 

Som person tror vi att du är lösningsorienterad och relationsbyggande samt trivs med att samarbeta över avdelningsgränser. Du har god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift och är bekväm med att självständigt ge rådgivning inom dataskyddsfrågor. Vi ser gärna att du är proaktiv och tar dig an dina arbetsuppgifter strukturerat och noggrant. Vi är också övertygade om att flexibilitet, anpassningsbarhet och att trivas i en miljö där inte allt är på plats, är nyckelfaktorer för att trivas i den förändringsresa vi befinner oss i.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kronans Apotek med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Kronans Apotek söker DPO