Jurek

Koncernredovisningsekonom till internationell mediekoncern

Arbetsbeskrivning
Till vår kund, ett börsnoterat miljardbolag verksamma inom medie- och underhållningsbranschen, söker vi nu en kunnig och flexibel Koncernredovisningsekonom för ett uppdrag på cirka 6 månader. Du kommer i denna roll att tillhöra enheten Group Accounting och rapporterar till Head of Group Reporting.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Koncern- och bolagsredovisning
• Avstämningar av koncernmellanhavanden samt löpande kontakt med ekonomiavdelningen
• Delaktig i månads-, kvartals- och årsbokslut, konsolidering för ca 100 dotterbolag
• Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen
• Delaktig i projekt för att säkerställa att koncernens redovisningsprinciper är i enlighet med IFRS-regelverket
• Delaktig i diverse förändringsprojekt kring exempelvis fusioner, förvärv och avyttringar


Vem är du?

Vi söker dig som har tre till fem års erfarenhet av rollen som Redovisningsekonom med fokus på koncernredovisning och erfarenhet av arbete i enlighet med IFRS.

För att lyckas i denna roll krävs det att du är en analytisk, noggrann och ansvarstagande person som trivs bäst i en organisation där det aldrig står still. Vidare är det viktigt att du är en flexibel lagspelare som är van vid att fatta beslut utifrån den informationen du har till hands.


Du erbjuds

En meriterande och omväxlande roll i ett expansivt bolag där du som Koncernekonom arbetar nära ledningsgruppen. Denna tjänst är ett konsultuppdrag där du kommer att vara uthyrd till vår kund som en del av vår uthyrningsverksamhet. För rätt person finns eventuellt möjligheten att på sikt ta klivet över till vår kund för en permanent tjänst. Uppdraget är tänkt att påbörjas i början av april 2020 och pågå i 6 månader framåt med god chans till förlängning.

Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Mehdi Riahi på 
mehdi.riahi@jurek.se.


Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management.

Sökord: Koncernredovisingsekonom, Koncerncontroller, Konsolidering, IFRS, Koncernredovisningsansvarig, Koncernredovisning, Group Financial Controller, Group Accountant, Group Financial Accountant

Område: Stockholm
Anställning: Visstid
Omfattning: Heltid

 


Ansök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Koncernredovisningsekonom till internationell mediekoncern