Jurek

Koncerncontroller till Trelleborgs kommun

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.


Arbetsbeskrivning:
Du kommer arbeta inom en ny avdelning inom kommunledningsförvaltningen. Din arbetsplats är avdelningen för kvalitet och resursutveckling. Vi finns mitt i Trelleborg och kommer efter sommaren flytta in i nya lokaler där hela förvaltningen kommer arbeta aktivitetsbaserat.

Ekonomifunktionerna för Trelleborgs kommunkoncern har ett övergripande ansvar för ekonomiarbetet för Trelleborgs kommun och koncernen. Rollen som koncerncontroller är en nyinrättad funktion och direkt underställd kommunens ekonomichef, Bo Carlbark.

Som koncerncontroller har du ansvar dels för konsolidering av modern och dess döttrar samt samordning med kommunen i konsolidering av hela kommunkoncernen. Dina arbetsuppgifter kommer även vara koncernredovisning, finansiell internrapportering, skatt och moms, månads-, delårs- och årsbokslut, finansiella analyser, budgetarbete, bolagisering av bolag samt utarbetande av nyckeltal. Du kommer även delta i utvecklingsprojekt samt ansvara för kommunikation och informationsutbyte med kommunens dotterbolag.


Vem är du?
Vi söker dig som har en civilekonomutbildning eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet från kvalificerat arbete inom redovisning. Har du en bakgrund inom revision samt erfarenhet att arbeta med kommunala bolag ser vi det som meriterande. Kompetens inom koncernredovisning och K3 är ett krav. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och har en fallenhet för att arbeta i olika affärssystem. Har du arbetat i Raindance är det välkommet.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt och för att vara framgångsrik i rollen söker vi dig som är utvecklings- och lösningsfokuserad som drivs av att förbättra, effektivisera och att skapa lösningar på komplexa frågeställningar. Du är ansvarstagande och har förmåga att självständigt driva arbetsuppgifter. Självklart har du stor förståelse för vikten att följa interna processer och följer lagstiftning där kvalitet och deadlines styr ditt arbete. Vidare ser vi att du kan samarbeta där du har en pedagogisk kommunikationsförmåga.

Du är en person som trivs att arbeta i en organisation där förändring och utveckling präglar arbetsmiljön.


Du erbjuds:
Detta är en spännande möjlighet för dig som brinner för redovisning och är trygg i koncernredovisning. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.


Din ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Trelleborgs kommun med Jurek, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan, dvs CV och personligt brev, så snart som möjligt via www.jurek.se. Vi accepterar inte ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mia Bailey på telefonnummer 0707-91 39 80 alternativt via mail: mia.bailey@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Område: Trelleborg
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: HeltidAnsök nu


 

Ansök snarast . Arbetsort : Trelleborg . Publicerat : 17 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Koncerncontroller till Trelleborgs kommun