Jurek Bemanning

Kommunikationsansvarig till Akademiska Hus

Om verksamheten

Vi är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 80 miljarder och en omsättning på 5,8 miljarder, och för att möta den ökande efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på 17 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. Fler exempel på hur vi jobbar hittar du på akademiskahus.se

Kommunikationsenheten vid Akademiska Hus huvudkontor ansvarar för det strategiska varumärkesarbetet och företagsövergripande intern och extern kommunikation. En av våra största utmaningar är att bredda bilden av Akademiska Hus och förtydliga vår roll och värdet av det vi gör. Kommunikationsenheten, vår "in house"-byrå, består av 13 personer med olika specialistinriktningar, som med ett redaktionellt och teambaserat arbetssätt utgör en strategisk och operativ resurs för hela bolaget.

Akademiska Hus söker en kommunikationsansvarig med fokus på campus- och affärsutvecklingsfrågor med placering i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

I denna roll kommer du vara kommunikationsansvarig för enheten för campus- och affärsutveckling marknadsområde Syd, vilket geografiskt omfattar Västsverige och Skåne. Du stödjer marknadsområdesdirektörens verksamhet men rapporterar till kommunikationsdirektör.

Tjänsten är ett vikariat på minst 12 månader och innebär att du är ansvarig för kommunikation i tidiga skeden i byggprojekt, kommunikation i campusplaner och samverkansprojekt. Du fungerar som ett stöd för marknadsområdesdirektör, strategiska fastighetsutvecklare och fastighetschefer-, både på strategisk och operativ nivå. Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:

• Kommunikationsplaner för byggprojekt i tidiga skeden
• Planera i dialogprocesser med exv. närboende kring ett kommande byggprojekt
• Nätverka med kontakter hos kund, kommun och andra relevanta aktörer
• Initiera och projektleda campusnära externa event
• Identifiera, producera och publicera nyheter och redaktionellt innehåll till olika kanaler, exempelvis nyhetsbrev, webbplats, intranät och sociala kanaler
• Initiera och delta i nätverk inom campus/stadsutveckling
• Framtagande av budskap, Q&As samt underlag till pressmeddelanden
• Lokala presskontakter
• Innehållsansvarig för campussidor på akademiskahus.se
• Ingår i projektteamet för AHA – en digital och fysisk plattform för kunskapsdelning och inspiration inom campusutveckling

Vem är du?

Vi ser att du har en akademisk utbildning, eller motsvarande, inom kommunikation och minst 3 års relevant yrkesmässig erfarenhet. Erfarenhet inom samhällsbyggnadssektorn är meriterande. Du är en operativ strateg med erfarenhet av att ta fram kommunikationsplaner, skapa och publicera innehåll för olika kanaler, projektleda event och du är nyfiken på digitaliseringens möjligheter till nya kommunikationsvägar.

Som person är du driven, engagerad och entusiasmerande. Arbetet innebär ett nära samarbete med dina kollegor över hela landet. Därför är det viktigt att du är samarbetsorienterad och får andra att vilja kommunicera mera. Du är kreativ och får saker att hända. Så om du är en snabbfotad och trevlig lagspelare som är sugen på att ta dig an en stor kommunikativ utmaning ser vi fram emot din ansökan!

Du erbjuds

På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med trevlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål – att skapa ledande kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare.

Din ansökan

Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar ansökningar löpande, så välkommen in med din intresseanmälan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Maria Holmberg på tel.nr 0761 83 55 24 alternativt via mail: maria.holmberg@jurek.se 

Vi tar inte emot ansökningar via e-post. 

Start

Omgående

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning: 
Visstid Heltid

Kontakt:
Maria Holmberg
0761-83 55 24
maria.holmberg@jurek.se

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 mars . Arbetsort : Göteborg

Kategorier : Kommunikation


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Kommunikationsansvarig till Akademiska Hus