Jurek

Kommunarkivarie med samordningsansvar till Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

 

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

 

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg.

 

 

Till kommunledningskontorets kansli söker vi nu en kommunarkivarie med samordningsansvar som kommer att ingå i ett team om tre arkivarier. På kanslienheten finns viktiga centrala funktioner så som nämndsamordnare och registratorer men även överförmyndarkansliet. Som kommunarkivarie arbetar du tätt tillsammans med alla kansliets funktioner.

 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som kommunarkivarie innehar du ansvar för vanligt förekommande arkivuppgifter hos en arkivmyndighet. Du arbetar både självständigt och i grupp med bland annat att utarbeta styrdokument inom området, gör tillsyn enligt arkivlagen, ger råd och stöd till kommunens förvaltningar i såväl analog som digital arkiv- och informationshantering, genomför utredningsarbeten samt leder utvecklings- och förbättringsprojekt. Du arbetar med informationsvärdering samt upprättar och reviderar hanteringsanvisningar. Du besvarar förfrågningar, lämnar ut allmänna handlingar och gör sekretessbedömningar. Du tar även emot leveranser från kommunens myndigheter och ordnar och förtecknar dessa.

 

Du är drivande i arbetet med att utveckla digital arkiv- och informationshantering, exempelvis genom att vara delaktig i effektivisering och förvaltningen av kommunens e-arkiv och utveckla modellen för Täbys processorienterade informationsredovisning.

 

Vidare innebär denna roll att ha det koordinerande ansvaret för kommunarkivet i samarbete med övriga arkivarier. Likaså kommer du att leda kommunens arkivorganisation där representanter från olika nämner/bolag ingår. Du kommer att ha en projektsamordnande roll där du tillsammans med dina kollegor ser till att gruppens arbete fördelas och prioriterar på bästa sätt för att nå uppställda mål. Du behöver därför kunna lyfta blicken, se helheten och tänka långsiktigt, både kommunövergripande och på gruppnivå.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller motsvarande, gärna med minst 60 hp (40 p). Du kan med fördel ha inriktning mot e-förvaltning samt e-arkiv. Du har flera års yrkeserfarenhet som arkivarie eller liknande. Har du erfarenhet från kommunal verksamhet alternativt offentlig sektor är det meriterande. Du har erfarenhet av, och god kunskap om, de lagar och förordningar som styr hanteringen av allmänna handlingar inom offentlig förvaltning.

 

Du har god förmåga att planera och organisera uppdrag och arbetsinsatser då många olika projekt och aktiviteter pågår parallellt, ofta med snäva tidsramar. Du är kommunikativ och har en god pedagogisk förmåga. Du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, personliga egenskaper och sociala förmågor. Din förmåga att skapa engagemang och delaktighet är av största vikt för oss.

 

 

Vad kan Täby kommun erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig ett intressant, självständigt och utvecklande arbete i en spännande organisation då vi är en kommun i stark tillväxt. Rollen som kommunarkivarie innebär många kontaktytor och stora möjligheter att arbeta tvärfunktionellt och över nämndgränserna såväl som verksamhetsområdena, exempelvis i frågor om informationshantering. Dessutom består kanslienhetens medarbetare av ett härligt, välbalanserat gäng och vi garanterar dig en trygg och rolig arbetsplats där du får möjlighet att utveckla och utvecklas.

 

Under våren 2017 flyttade Täby kommun till det nybyggda kommunhuset och du kommer därför att få arbeta i mycket fräscha och ljusa lokaler med ett modernt och ändamålsenligt arbetssätt. Kommunhuset ligger i nära anslutning till Täby centrum med mycket goda kommunikationer samt ett stort utbud av restauranger och butiker.

 

 

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Täby Kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. Sista ansökningsdag är 2021-05-24. Intervjuer sker löpande så inkom med din ansökan redan idag!

 

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Fackliga kontaktpersoner

Helen Klockare (SACO): 08-55 55 95 12 alternativt helen.klockare@taby.se

Linda-Marie Palm (Vision): 08-55 55 98 74 alternativt lindamarie.palm@taby.se

 

Område: Täby

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 maj . Arbetsort : Täby . Publicerat : 4 maj

Kategorier : Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Kommunarkivarie med samordningsansvar till Täby kommun