Jurek Bemanning

Jurister, paralegals och juristassistenter till Verahill

Om verksamheten
Klarahill består av kunniga lokala familjeföretag som tillsammans driver en femtedel av de auktoriserade byråerna inom Sveriges begravningsbyråers förbund (SBF). Dessa delar samma vision och värderingar. Visionen är att vara den begravningsbyrå som kunderna helst väljer och den byrå som konkurrenterna helst vill vara.

Klarahills dotterbolag Verahill Familjejuridik är sprunget ur den omfattande juridiken som finns kring bouppteckningar och arvskiften som uppstår ur begravningsverksamheten. Här jobbar man inte enkom med dödsfallsjuridik, utan med ambitionen att vara det självklara valet för familjejuridiken genom livets alla skeden. Här görs motsvarande konsolideringsresa i en parallell-, och på samma sätt fragmenterad bransch, vilket ger ytterligare en dimension till uppdraget. Den digitala utvecklingen av tjänster inom Verahill är en stor del av affärsstrategin kombinerat med tron på att tekniken i en del situationer aldrig kan ersätta det personliga mötet. Verahill har kontor i Stockholm, Skåne, Småland, Västra Götaland och på Öland.

Arbetsbeskrivning
Verahill växer och kommer att öppna ett helt nytt kontor i Sickla. Kontoret kommer att vara beläget i samma lokaler som moderbolaget Klarahill och dess ledning. Till kontoret söker vi seniora och juniora jurister, paralegals och juristassistenter. Som senior jurist på Verahill kommer du självständigt hantera ärenden och arbeta brett inom den ekonomiska familjerätten. Du kommer till stor del arbeta med rådgivning och upprätta handlingar såsom samboavtal, samägandeavtal, testamenten, äktenskapsförord och gåvobrev. Till viss del kommer du även att arbeta med bouppteckningar, arvskiften och förvaltning av dödsbo. Du kommer att driva ärenden självständigt och arbeta nära klienterna. Som junior jurist kommer du att arbeta nära de seniora juristerna i deras ärenden, och efterhand som din erfarenhet växer driva egna ärenden. Som juristassistent och paralegal kommer du bistå juristerna med administration och koordinering kring ärendena. Kontoret kommer att öppna den 15 april 2019. Om kandidaten önskar finns möjlighet att börja något tidigare och arbeta från ett annat Stockholmskontor under tiden. Eftersom kontoret är en nystart kommer du att ha stor påverkan på arbetssätt, rutiner och utveckling av tjänster, digitalt som i personliga möten. Du kan även komma att samarbeta med befintlig verksamhet ute i landet vid arbetstoppar eller utveckling av tjänster.

Vem är du?
Till rollen som senior jurist söker vi dig som har juristexamen och flera års erfarenhet inom ekonomisk familjerätt. Det är meriterande om du därutöver har erfarenhet inom andra rättsområden. Till rollen som junior jurist söker vi dig som har juristexamen och eventuellt något års erfarenhet inom ekonomisk familjerätt. För denna roll är det meriterande om du har erfarenhet av arbeten som innebär mycket kundkontakt samt intresse för ekonomisk familjerätt. För båda rollerna är det viktigt att du är noggrann, lyhörd, trygg i dig själv samt har förmåga att bemöta olika människor och förklara juridiska problem på ett lättbegripligt sätt.

Till rollerna som paralegal och juristassistent har du för tjänsten relevant utbildning eller erfarenhet av en liknande roll. Du har erfarenhet av att arbeta i Office-paketet (inkl. Teams och OneNote) och det är meriterande om du är van att arbeta med digitala frågor samt sociala medier. För rollen som paralegal och juristassistent ser vi gärna att du är serviceinriktad, strukturerad och har förmåga att hantera många parallella ärenden. I några av rollerna ingår även att proaktivt arbeta med såväl befintliga som potentiella samarbetspartners. Att delta i evenemang som mässor, föreläsningar och marknadsföringsaktiviteter ingår regelbundet under året i arbetsuppgifterna.

För samtliga tjänster har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift, ytterligare språk är meriterande. För att trivas hos oss tror vi att du som person är självledande, positiv, prestigelös samt har god samarbetsförmåga.

Du erbjuds
Du erbjuds att vara med på den spännande resan att bygga upp ett helt nytt kontor!

Verahill är en modern byrå i tillväxtfas som satsar på digitalisering utan att bortse från det personliga mötet. Det finns stort utrymme för att växa med organisationen och påverka sin roll på sikt. Byrån präglas av en icke-hierarkisk och prestigelös företagskultur.

I denna rekrytering samarbetar Verahill med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Agnes Smedberg på 0702–917046 alternativt agnes.smedberg@jurek.se. Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan på Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se, så snart möjligt!

 

Område:
Nacka
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Jurister, paralegals och juristassistenter till Verahill