Jurek

Jurist till Alfa-kassan

Om verksamheten

Alfa-kassan grundades 1998 och är en av Sveriges a-kassor. Vi välkomnar alla, såväl arbetssökande som anställda och företagare – oavsett yrke och bransch. Alfa-kassan strävar efter att fler på arbetsmarknaden ska kunna få inkomstbaserad ersättning. Läsa gärna mera på www.alfakassan.se

 

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en jurist till Alfa-kassan med inriktning omprövningsärenden. Enhetens arbete består i att administrera både den allmänna grundförsäkringen och den frivilliga inkomstrelaterade försäkringen, samt att betala ut grundersättning till de som inte är medlemmar eller anslutna till någon arbetslöshetskassa. Uppdraget består i att utföra omprövningar av beslut av ersättningsärenden.

 

Dina arbetsuppgifter kommer b.la bestå av:

• Omprövning av grundbeslut i försäkrings- och medlemsärenden

• Bistå med kompetens i handläggningsfrågor

• Handläggning och administration av försäkringsärenden

• Beslutar i försäkringsärenden

• I övrigt vanligt förekommande uppgifter

• Omvärldsbevakning

• Kontakt med de som inte är medlemmar eller anslutna till någon arbetslöshetskassa

• Kontakt med medlemmar, arbetsgivare och myndigheter

 

 

Vem söker vi

Vi söker dig som har juristexamen och är notariemeriterad alternativt har minst två års arbetslivserfarenhet från branschen, myndighet alternativt från annan arbetsgivare där du arbetat med förvaltningsrätt. Det är särskilt meriterande om du gjort din notarietjänstgöring vid förvaltningsrätten eller har jobbat med omprövningar på en arbetslöshetskassa. Som person är du positiv, flexibel och prestigelös i ditt sätt och du samarbetar väl med andra. Vidare är du noggrann, kommunikativ, tydlig och uttrycker dig väl både i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Du trivs med att ha många kontaktytor både internt såväl som externt och du är förtroendeingivande. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt är van vid att arbeta mot mål, både individuella och gemensamma.

 

 

Du erbjuds

Du kommer tillhöra ett team med kompetenta och driftiga kollegor. Alfa-kassan präglas av mångfald och många olika språk talas på Serviceavdelningen. Vi värdesätter vår personal och du får en möjlighet till personlig utveckling. För oss är det viktigt att trivas på jobbet, vi har en positiv stämning och högt i tak. Alfa-kassan sitter i ljusa och fina lokaler i Sundbyberg.

 

För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt per telefon 0766-33 14 40. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se snarast då intervjuer sker löpande.

 

Område: Sundbyberg

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Sundbyberg . Publicerat : 4 februari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Jurist till Alfa-kassan